Aanbieding

Chat Janus né en Thaïlande
© ข่าวเวิร์คพอยท์ 23 / Facebook

Oma vindt een kitten: ze kijkt goed en kan haar ogen nauwelijks geloven

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze 82-jarige vrouw doet een absoluut ongelooflijke ontdekking. Deze bijzondere kitten zorgt nu wereldwijd voor opschudding.

In het noorden van Thailand, heeft een 82-jarige vrouw, Durian Intawiset, een ontdekking gedaan die haar en haar hele dorp heeft geschokt. Toen ze een pasgeboren kitten vond, nog vast aan de placenta, kon ze haar ogen niet geloven.

Het kleine levende wezen had namelijk niet één, maar twee gezichten! Het was een echte januskat.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

"Een zeldzaamheid in mijn handen"

Toen Durian het kitten oppakte, merkte ze meteen dat dit dier anders was dan alle katten die ze ooit had gezien. "Hij heeft twee koppen, vier ogen, twee neuzen en slechts één lichaam", schreef de grootmoeder op sociale media.

Ondanks zijn ongebruikelijke uiterlijk leek het kitten gezond te zijn – een wonder, aangezien zulke misvormingen vaak dodelijk zijn.

Het fenomeen staat medisch bekend als "craniofaciale duplicatie" of "diprosopie", waarbij delen van het gezicht of het hele gezicht worden verdubbeld door een proteïnestoring. Katten die met deze uiterst zeldzame afwijking geboren worden, worden ook wel januskatten genoemd, verwijzend naar de Romeinse god Janus, die twee gezichten had.

De grootmoeder redt de kat met twee gezichten

Ondanks haar misvorming heeft het kleine poesje een sterke wil om te overleven. Haar moeder, met als bijnaam "Nang Prae", is verdwenen. Durian vermoedt dat ze de kitten waarschijnlijk heeft verlaten vanwege haar ongebruikelijke uiterlijk.

De 82-jarige vrouw is vastberaden om dit bijzondere dier een kans te geven en voedt de kitten nu met geitenmelk. "Ze miauwt zoals een normale kat", vertelt ze. Onder haar zorg heeft het kitten al drie dagen overleefd – een aanzienlijke tijd, aangezien veel januskatten binnen enkele uren na hun geboorte sterven.

Een teken van geluk? Het hele dorp staat op zijn kop

Het kleine wonder van de kat raakt ook de bewoners van het dorp. Velen hebben al een pelgrimstocht gemaakt naar Durian om de kitten te zien. Sommigen geloven zelfs dat het dier geluk brengt. Durian zelf is ervan overtuigd: "Sinds ik de kat heb gevonden, heeft mijn familie alleen maar geluk. Alles wat we ondernemen, verloopt probleemloos."

Voor de familie en het dorp is de kitten niet alleen een medisch wonder, maar ook een symbool van hoop en geluk in moeilijke tijden. De emotionele band die Durian met het kleine dier heeft opgebouwd, weerspiegelt zich in de liefdevolle zorg die ze eraan besteedt. Ze hoopt dat de kat nog lang zal leven en misschien zelfs een gelukkig toekomst tegemoet gaat.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen