Aanbieding

Priester met hond

Het werk van deze priester is wereldberoemd.

© Padre Joao Paulo Araujo Gomes / Facebook

Een priester komt met een hond naar de kerkdienst om een zeer bijzondere reden

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze Braziliaanse priester is bekend om zijn grote inzet voor zwerfhonden en -katten.

Pater Gomes leidt een Braziliaanse parochie in de staat Pernambuco en laat tijdens de mis zwerfhonden in zijn kerk toe.

De reden hiervoor? Hij hoopt dat de zwerfhonden een liefdevol en verantwoordelijk thuis kunnen vinden bij zijn parochianen.

Transformeer uw dier in een kunstwerk!
Ik ben het aan het proberen !

Zwerfhonden vinden een nieuw thuis

Elke hond die op straat zwerft, heeft de mogelijkheid om de mis bij te wonen, zodat de kerkgangers hem kunnen zien en beslissen of ze het dier een blijvend thuis willen geven.

Gomes zegt dat ze altijd binnen mogen komen en onderdak kunnen vinden, omdat dit huis van God is en zij ook van God zijn. Tijdens de mis lopen de honden rond, slapen, of laten zich aaien door de priester en de bezoekers.

Dankzij zijn liefdadigheid en vriendelijkheid hebben al tientallen zwerfhonden in Gravatá een nieuw thuis gevonden, en de goedhartige priester heeft zelf zelfs enkele honden geadopteerd.

Brazilië staat bekend om zijn kleurrijke dierenwereld, maar het is ook een land dat worstelt met de verwaarlozing van dieren. Vele miljoenen honden en katten moeten daar op straat leven.

Een hart voor honden

Op de Facebook-pagina van Gomes zijn talloze berichten te vinden over de adopties en foto's van honden tijdens de kerkdienst. Maar zijn bekende passie voor dieren gaat verder dan sociale media.

Hij verschijnt in een aflevering van het tweede seizoen van de Netflix-serie "Dogs", met de titel "The Protectors", waarin zijn werk wordt gedocumenteerd en lokale groepen worden geïnspireerd om zijn missie na te volgen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen