Aanbieding

Hartbrekende scène. De kinderen doen een ketting om haar nek en nemen afscheid waarna de ouders haar vastbinden aan boom
© Suzette Hall/TheDodo

Hartbrekende scène. De kinderen doen een ketting om haar nek en nemen afscheid waarna de ouders haar vastbinden aan boom

Door Mae White

Online sinds

Toen Bridget Blitsch in Los Angeles ging wandelen, had ze nooit gedacht dat ze getuige zou zijn van zo'n hartverscheurend tafereel. 

Ze zag hoe een huilende familie hun hond vastbond aan een boom op een lege parkeerplaats, er een zak voer naast legde en hem een muilkorf omdeed, en vervolgens wegliep... Wat gebeurde daar?

Redding van verwarde hond

We kennen helaas meerde verhalen van honden die worden achtergelaten door hem aan een boom vast te binden. Deze scène was echter iets anders... Een hele familie was gekomen om afscheid te nemen van hun hond, een Belgische Herder.

Iedereen was verdrietig, zelfs gebroken. Het teefje, vastgebonden aan de boom, kon echter niet begrijpen waarom haar familie op een bepaald moment begon te verhuizen, maar haar niet meenam....

Er kan echter gezegd worden dat het vrouwtjeshondje geluk had met haar ongeluk. Toegegeven, ze was achtergelaten op een opvallende plek, maar het is niet te zeggen wie zich zou hebben gebogen om haar lot te zien en wanneer.

Een toevallige getuige van het incident was Bridget Blitsch, die zich onmiddellijk over het dier ontfermde en Hall, die zich dagelijks bezighoudt met het redden van dieren, ter plaatse riep.

Achtergelaten hond
Suzette Hall

Een triest verhaal van verlating

Terwijl ze achter haar vertrekkende familie aankeek, was de hond, later Melody genoemd, zich er niet van bewust dat ze hen nooit meer zou zien. Ze probeerde haar mensen te volgen, maar vastgebonden aan een boom was ze volledig hulpeloos.

Bridget en Hall maakten de teef los en brachten haar naar de auto. Later slaagde Hall erin om informatie te krijgen over Melody's familie. Het bleek dat ze dakloos waren geworden en dat de opvang waar ze verbleven geen honden toestond. Ze moesten kiezen - een hond of een dak boven hun hoofd....

Terwijl ze Melody knuffelden, zag Hall een voorwerp rond de nek van de hond gewikkeld. Het waren de kinderen die het dier een halsketting om hadden gedaan toen ze er afscheid van namen.

Hall wist dat Melody's familie echt van haar hield en haar niet in de steek wilde laten. Ze vond het jammer dat Melody niet bij hen kon blijven - maar beloofde hen dat ze zo snel mogelijk een ander liefdevol thuis voor haar zou vinden. Het teefje is nog steeds herstellende van het trauma van de verlating, maar haar tijdelijke verzorgers werken hard om de emotionele wonden te helen.

The Dodo

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen