Aanbieding

Cocker Spaniel

Honden moeten uit de buurt blijven van maïskolf

© Fern Hughes - Shutterstock

Huisdiereigenaren gewaarschuwd nadat hond bijna sterft door het eten van populaire groente

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een Cocker Spaniel kwam in een levensbedreigende situatie terecht toen hij een zogenaamd onschadelijke groente opat, wat een dierenarts ertoe bracht om eigenaren te waarschuwen.

De Cocker Spaniël, genaamd Roman, heeft misschien genoten van zijn onverwachte snack, maar het leidde tot een zenuwachtige race naar een dierenkliniek in Hull.

Een röntgenfoto onthulde dat de hebzuchtige pup een maïskolf had opgegeten tijdens de barbecue van het gezin, wat een ernstig verstoppingsrisico met zich meebracht. Spoedoperatie was de enige optie.

Spoedoperatie

Hoewel maïs zelf niet giftig is voor honden, kan het obstructies in hun spijsverteringssysteem veroorzaken, wat mogelijk leidt tot fatale gevolgen. Het kan de stroom van vaste stoffen en vloeistoffen in de maag belemmeren, met ernstige uitkomsten.

De dierenarts van Roman dringt er nu bij hondenverzorgers op aan om alert te blijven rond de keuken, barbecue, tijdens een picknick en andere mogelijke bronnen van eetbare afvalstoffen.

Na zijn ingrijpende ervaring keerde Roman terug naar de dierenarts voor controle en maakte een volledig herstel door.

Gevaren van maïskolf

Maïskolf kan verstikking of ernstige blokkades in de maag-darmkanaal van honden veroorzaken, wat mogelijk leidt tot weefselschade en een verminderde bloedtoevoer. Snel handelen, zoals de verzorgers van Roman deden, vergroot de kans op herstel van een hond aanzienlijk.

Ze moesten strikte rust handhaven tijdens zijn herstel, maar nu is hij in perfecte gezondheid.

Hondenverzorgers moeten uiterste voorzichtigheid betrachten bij het voeden van hun honden, zowel thuis als tijdens wandelingen. Als je vermoedt dat je hond iets schadelijks heeft ingeslikt, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. Een snelle reactie kan het leven van je huisdier redden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen