Aanbieding

De Beagle-pup die naar het asiel is teruggebracht

Deze pup werd een week na zijn adoptie teruggebracht naar het asiel.

© La SPA - Refuge de Vaux le Pénil / Facebook

Ze adopteren een pup en brengen hem na een week terug: asiel doet een belangrijke oproep

Door Kaami Kanje

Online sinds

Slechts een week na zijn adoptie werd deze pup teruggebracht naar het asiel. Dit is een gelegenheid om een oproep te doen aan potentiële adoptanten.

Volta is een schattige jonge hond van 3 maanden die al veel pech heeft gehad. Zo jong zijn en in het asiel belanden is al niet leuk... Hoewel ze door haar jonge leeftijd snel het asiel had kunnen verlaten, is ze uiteindelijk slechts een week na haar adoptie weer teruggebracht naar het asiel.

Hoewel het asiel natuurlijk teleurgesteld is over deze situatie, heeft het team ervoor gekozen om de situatie op een educatieve manier te benaderen en ziet het als een kans om een algemene oproep te doen aan alle potentiële adoptanten van jonge dieren.

Verantwoord adopteren

In een Facebook-post van zondag 21 juli 2024, beschrijft het Franse asiel verschillende aanbevelingen en overpeinzingen voordat men begint met de adoptie van een puppy.

Adviezen die misschien vanzelfsprekend lijken voor mensen die betrokken zijn bij dierenwelzijn of simpelweg hondenliefhebbers zijn, maar die blijkbaar niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn, vooral niet voor beginners.

In deze lijst somt het asiel 4 essentiële punten op om te overwegen voordat je een puppy adopteert:

  • Een puppy kent nog niets van het leven, dus alle opvoeding moet nog gebeuren en onderhouden worden gedurende zijn hele hondenleven.
  • Een puppy kan in dingen gaan bijten, mensen in opwinding bijten, en zelfs pijn doen . Net zoals een baby die alles in zijn mond stopt, gebruikt de puppy zijn bek om de wereld om hem heen te verkennen.
  • Een puppy is niet meteen zindelijk. Het aanleren van zindelijkheid kan tijd kosten, dus je moet geduldig en kalm zijn.
  • Hetzelfde geldt voor socialisatie met soortgenoten. Vroege socialisatie helpt de puppy zich goed te voelen in zijn vel.

Kortom, een puppy is niet altijd gemakkelijk en je moet bereid zijn je dagelijks in te zetten om hem te helpen uitgroeien tot een evenwichtige volwassen hond en een harmonieuze relatie met hem op te bouwen. Hoewel ze ons kunnen veroveren met hun schattige gezichtjes, vereisen puppy's veel geduld en vastberadenheid, en brengt hun adoptie echte verantwoordelijkheden met zich mee die niet lichtvaardig moeten worden genomen.

Als de opvoeding van een puppy ontmoedigend lijkt of sommige adoptanten afschrikt, is het mogelijk om te kiezen voor de adoptie van een volwassen hond wiens karakter al gevormd is. Het personeel van de asielen staat altijd klaar om je te adviseren over welk dier het beste past bij jouw levensstijl en verwachtingen.

We hopen dat deze pup een huis krijgt dat hij verdient en nooit meer terug komt naar het asiel!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen