Aanbieding

De hond die opgesloten zat in een kelder

Deze hond zat al een jaar opgesloten in een kelder

© Refuge Canin Lotois / Facebook

Een jaar in het donker: Politie redt mishandelde hond uit keldergevangenis

Door Kaami Kanje

Online sinds

Na een jaar in totale duisternis in een kelder te hebben doorgebracht, is deze hond eindelijk verlost van zijn lijden.

Rechtstreeks teruggekeerd uit de hel. Jumper werd op 1 augustus opgevangen in het asiel Canin Lotois, na een jaar in volledige duisternis te hebben doorgebracht. De arme hond zat al een jaar opgesloten in een kelder en leefde onder verschrikkelijke omstandigheden.

Toen de politie ingreep om hem uit deze onverdraaglijke leefomstandigheden te bevrijden, had het dier zelfs geen water, en zijn gezondheidstoestand was rampzalig. Nog een paar dagen langer, en de arme Jumper zou er niet meer geweest zijn.

 

Met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Voordat hij naar het asiel kon worden overgebracht, werd Jumper naar een dierenkliniek gebracht voor een ziekenhuisopname. Uitgemergeld, bloedarm en vol parasieten, had hij ook een blaasontsteking en een prostaatontsteking. Hoewel hij nu antibiotica krijgt, blijft zijn gezondheid nog steeds kwetsbaar en zal hij binnenkort nieuwe onderzoeken moeten ondergaan.

Dankzij de zorg en liefde van de verzorgers heeft Jumper een knus hok gekregen en zal hij onder strikte observatie blijven. Hoewel Jumpers verhaal verschrikkelijk is, is het helaas geen geïsoleerd geval: drie andere honden uit dezelfde plek zullen binnenkort ook naar het asiel komen, dat nu al overvol is.

 

 

Om hun reddingsacties voort te kunnen zetten en om dit soort extreme gevallen te kunnen opvangen, hoopt het asiel Canin Lotois dat potentiële adoptanten zich snel zullen melden, ondanks de zomervakantie, zodat er enkele hokken vrijkomen om deze nieuwe pechvogels op te vangen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen