Aanbieding

Happy, de mishandelde Yorkshire

Deze hond is 10 jaar lang mishandeld

Na 10 jaar opgesloten te zijn geweest in het donker en geslagen te zijn, is deze hond eindelijk bevrijd uit zijn lijden

Door Kaami Kanje

Online sinds

Na tien jaar lang een ware hel te hebben doorstaan, zal dit kleine hondje eindelijk geluk kunnen ervaren.

Happy, een kleine Yorkshire Terrier hond, heeft helaas niet het geluk gehad om een leven te leiden dat past bij zijn naam. Hij heeft een verschrikkelijke tijd gehad gedurende zijn hele leven. In maart 2024 werd hij door een organisatie in Normandië, Frankrijk, uit een onvoorstelbare nood gered.

Dagelijks mishandeld

Hij zat vast in het donker en een uiterst vieze omgeving, samenlevend met een man die hem slechts zelden uitliet, alleen om 6 uur 's ochtends en om 20 uur, en zelfs dan... als hij het niet vergat. Hierdoor kon het kleine hondje moeite hebben om urine in te houden gedurende zo'n lange tijd, en zijn eigenaar gebruikte buitensporig geweld door hem hard te slaan wanneer er een ongeluk gebeurde.

Happy heeft geen tanden meer, maar volgens zijn eigenaar komt dat niet door mishandeling: hij beweerde dat de hond het parket opeet en daardoor zijn hele gebit heeft beschadigd.

Besmet met vlooien, heeft het kleine hondje praktisch nooit enige vorm van antiparasitaire behandeling gehad en heeft zijn hele leven zo geleefd. Hoe kan men zo'n niveau van verwaarlozing bereiken?

Gelukkig werd de vereniging "Les Rescapés de l'Enfer" op de hoogte gebracht van de marteling die deze kleine Yorkshire Terriër doormaakte en kon ze hem redden met hulp van de regionale directie van de volksgezondheid.

Na uit deze hel verwijderd te zijn, werd de kleine hond onmiddellijk ondergebracht en kon hij worden verzorgd en bevrijd van al zijn parasieten. Hij werd getransformeerd nadat hij zijn vacht van klitten en vuil had ontdaan.

Ondanks alle mishandelingen is dit kleine hondje nog steeds schattig en heeft hij zich zelfs sociaal getoond ten opzichte van andere dieren. Hij lijkt nu echt de ware hondenlevensstijl te willen ontdekken. We hopen dat hij snel een familie vindt die hem echt liefde kan geven.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen