Aanbieding

Bengaal in de tuin
© Katy Kagelsmann / Facebook

Vrouw bezorgd over 'wild' dier in tuin ontdekt dat ze het helemaal mis heeft

Door Kaami Kanje

Online sinds

Onverwacht dierlijk bezoek zorgt voor verwondering en bezorgdheid bij de vrouw. Wanneer ze om advies vraagt, komt haar cruciale denkfout aan het licht.

Het is niet ongebruikelijk dat er af en toe een kat door de tuin van een woonwijk sluipt. Deze keer veroorzaakte het echter wel bezorgdheid bij de huiseigenares.

Daarom hoopt ze op 20 juni 2024 advies te krijgen in de Facebook-groep 'Tuin - Ideeën, Tips & Decoratie'. De vrees van de vrouw: "In mijn tuin heeft een wilde kat zijn territorium...“

 

Vrouw krijgt kattenbezoek

Als bewijs heeft de vrouw meteen een foto bijgevoegd waarop een opvallend getekende kat te zien is die net door een bloemperk bij een gaashek loopt. "Is dit goed, slecht of maakt het niet uit?" is de bezorgde en verontruste vraag van de huiseigenares.

Ze maakt echter een fundamentele denkfout, die de gebruikers van de Facebook-groep meteen aanwijzen. De kattenkenners geven al snel geruststelling – de vermeende wilde kat is in werkelijkheid een zeldzame Bengaal kat die vrij rondloopt.

Is het kostbare katje ontsnapt?

Dat alleen al is echter zeer ongebruikelijk. Bengaalse katten, bekend om hun opvallende vacht met uitgesproken rozetten, zijn doorgaans extreem waardevol en worden normaal gesproken niet zonder bescherming buiten gelaten. Vooral niet als het gaat om zo'n mooi getekend exemplaar als dit. De veronderstelling is daarom dat de kostbare kat ergens is ontsnapt.

 

De vrouw hoeft zich echter geen zorgen te maken. Bengaalse katten staan namelijk bekend als bijzonder aanhankelijk en slim.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen