Aanbieding

Een hond vastgebonden aan een brievenbus
© Flutterbyfields / Shutterstock

In vroege ochtend ontdekken bewoners een onbekende hond in trieste toestand

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een slechte verrassing in de vroege ochtend.

“Ik heb gezworen je voor altijd en onvoorwaardelijk lief te hebben, je alles van mij te geven, mijn leven voor jou te geven...

Ik beschermde je en hoopte dat jij hetzelfde voor mij zou doen.

Waarom heb je me verlaten?

Was ik niet genoeg, niet waard om lief te hebben, niet grappig genoeg... of gewoon niet goed genoeg? Was ik te aanhankelijk, heb ik te veel gegeten, of wilde ik te veel bij je zijn? Heb ik te veel geblaft, te veel gehuild... of gewoon te veel van alles om geliefd te worden...”

Zo begint het verhaal van Hercules, de arme hond bij de brievenbus.

 

 

Vastgebonden voor een huis midden in de nacht

Hercules is een prachtige Golden Retriever-mix wiens leven op zijn kop kwam in mei 2023.

In deze woonwijk in Californië is het nacht en zijn er geen getuigen, waardoor de taak van zijn verzorger, die grote wreedheid zal tonen, gemakkelijk is.

Om een onbekende reden bindt hij zijn hond vast aan een brievenbus en laat Hercules hier alleen en doodsbang achter.

De honden uit de buurt blaffen, Hercules voelt zich nog minder gerustgesteld en vooral, hij wacht. Zijn baasje moet immers terugkomen; hij kan hem toch niet zomaar laten vallen.

Maar wanneer de dag aanbreekt, is zijn baasje nog steeds niet teruggekomen om hem op te halen.

Bewoners van de buurt merken Hercules op en zijn verdrietig over zijn duidelijke staat van nood. Het dier is vastgebonden aan een lange metalen kabel, hij trilt, en hij weigert zelfs de minste traktatie omdat hij maar één gedachte heeft: dat dit alles een nachtmerrie is en dat zijn verzorger hem komt ophalen.

De bewoners nemen snel contact op met de organisatie Logan's Legacy, die gespecialiseerd is in het redden van zwerfhonden. Ter plaatse heeft de verantwoordelijke het hart zwaar. Ervaren als ze is, doet ze alles om zo geruststellend mogelijk te zijn, en wanneer ze erin slaagt een riem om zijn hals te krijgen, weigert Hercules haar te volgen. Wat als zijn verzorger terugkomt? Hercules is bereid om hier een eeuwigheid te wachten als het moet.

 

Uiteindelijk is Hercules opgevangen en naar een dierenarts gebracht. Hoewel hij de eerste dagen erg depressief was, hebben de goede zorgen van de organisatie hem in staat gesteld zich weer open te stellen voor de wereld om hem heen. Hij heeft verschillende potentiële gastgezinnen ontmoet en heeft altijd veel enthousiasme getoond voor de nieuwe ontmoetingen.

Een welverdiend nieuw begin.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen