Aanbieding

Hond probeert zijn overleden vriendin wakker te maken

De hond probeert zijn dode vriend wakker te maken: de beelden zijn hartverscheurend (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Honden lijden ook door het verlies van hun viervoetige vrienden, en deze video is daar het bewijs van.

Milu en Sol waren goede vriendinnen. Deze twee teefjes hebben elkaar sinds het moment dat ze elkaar leerden kennen, altijd beschermd. 'Milu zorgde voor Sol vanaf het moment dat ze, vol angst, in ons huis werd geadopteerd,' vertellen hun verzorgers op hun Instagramprofiel @elracodemilu.

 

Rouw om het verlies van een vriendin

De band tussen hen was heel sterk. In de laatste maanden was Milu voortdurend bij Sol tijdens haar ziekte, tot het moment dat de hond over de regenboogbrug ging. "Ondanks onze pijn wilde ik jullie Milu's reactie op het verlies van haar vriendin Sol laten zien."

Het doel van @elracodemilu, dat gespecialiseerd is in interventies met assistentie van dieren en in de opvoeding en het gedrag van honden, is om te laten zien dat honden ook een rouwproces doorgaan na het verlies van hun metgezellen.

In de video is te zien hoe Milu, een airedale terriër, onder het laken snuffelt waar haar vriendinnetje onder ligt."

 

Hond huilt terwijl hij naar zijn vriendin kijkt. Aan het einde van de opname onthullen haar verzorgers Sols hoofd zodat Milu het kan zien. Milu trekt aan het rode dekbed en probeert met alle kracht haar wakker te maken, in de hoop dat haar vriendin weer beweegt...

Kijk hier naar de verdrietige beelden:

De video heeft al meer dan 3 miljoen views op Instagram.

Honden en rouwen

Een van de vragen die we het vaakst krijgen, is of het goed is voor een hond om het lichaam van een andere hond te zien die is overleden, zegt @olfateandoelmundo, die de video op zijn sociale mediaprofiel heeft geplaatst. "Ons antwoord is: Ja. Rouw is iets natuurlijks in de dierenwereld dat de benodigde gelegenheid voor afscheid nemen creëert."

Honden zijn wezens met gevoelens en hebben een opmerkelijk vermogen om diepe banden te creëren, niet alleen met ons, maar ook onderling, benadrukken de verzorgers van Milu. Niet alleen de hele menselijke familie huilt om Sol. Ook haar hondachtige familie rouwt om haar, vooral haar beste vriendin Milu.

Rust in vrede, lieverd ❤️.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen