Aanbieding

mandhond corgi

De basketbalhond heeft onthuld wie het Europees kampioenschap voetbal van 2024 gaat winnen.

© aircorg/Instagram

EK 2024: visionaire hond onthuld wie de halve finale tussen Nederland en Engeland gaat winnen (video)

Door Lianne van Loon

Online sinds

Steph Furry, de Corgi rashond die sportuitslagen voorspelt, heeft onthuld wie de halve finale vanavond van het EK 2024 gaat winnen. Goed nieuws voor Nederland?

Zoals bij elke belangrijke sportevenement verschijnt er een 'dier dat de voorspelling doet'. In dit geval is het een hond van het ras Corgi genaamd Steph Furry die de naam van het winnende team al heeft onthuld.

En het is goed nieuws voor Nederland!

Voorspelling van Steph Furry

De basketbalhond (die wedstrijden voorspelt die moeten worden gewonnen) heeft een overwinning voor Nederland voorspeld in de wedstrijd tegen Engeland.

Sinds de tijd van de octopus Paul tijdens het WK 2010 hebben verschillende dieren geprobeerd zijn plaats in te nemen en de juiste voorspellingen te doen tijdens grote voetbalwedstrijden. Onder hen is de basketbalhond Steph Furry een groot succes, met meer dan 200.000 online gebruikers die zijn voorspellingen volgen, vooral die over de Champions League.

Voor de start van Euro 2024 in Duitsland had de Corgi plezier met het opnoemen van de ranglijsten van alle groepen in het continentale toernooi en vervolgens het eindscorebord, waarbij hij een bal in manden gooide die elke kwalificatiewedstrijd voorstelden. Nederland zal volgens zijn voorspelling het winnende team zijn.

Wie is de Corgi Steph Furry?

Steph Furry heeft de harten van duizenden gebruikers gewonnen dankzij zijn basketbalvaardigheden. Hij is geen traditioneel orakel zoals de beroemde octopus Paul, maar hij heeft zijn eigen unieke manier gevonden om sportuitslagen te voorspellen.

Steph gebruikt in feite zijn snuit om een bal te raken die zijn baasje naar hem gooit, in een poging om een basket te maken in een van de manden die op de trap van zijn huis staan.

De uitkomst van zijn voorspelling wordt bepaald door de mand waarin de bal belandt na zijn karakteristieke snuitschot. Vier korven op de trap stellen teams voor en de bal die in een van de korven valt, bepaalt Stephs voorspelling.

Hoewel dieren die een doorzichtige doos omhelzen met hun tentakels, zoals in het geval van Paul, of die de ene schaal boven de andere kiezen een bewuste keuze lijken te maken, lijkt deze beslissing in het geval van Steph Furry nog willekeuriger. Dit weerhoudt echter niet de passie van veel fans, die zijn voorspellingen met belangstelling volgen tot het punt dat ze de arme hond overladen met beledigingen als hun favoriete team niet de voorkeur krijgt.

Desondanks blijft de legendarische Corgi voor momenten van vermaak en nieuwsgierigheid zorgen, waarmee hij bewijst dat zelfs een eenvoudig en speels gebaar een manier kan zijn om gepassioneerd te raken over sport en de opwinding van grote wedstrijden te delen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen