Aanbieding

De douanehond heeft mummie-apen gevonden
© Customs and Border Protection / nau.ch

Speurhond doet een angstaanjagende vondst op een Amerikaanse luchthaven

Door Kaami Kanje

Online sinds

Bij de koffer van een reiziger uit Congo slaat de douanehond plotseling aan. Als de ambtenaren de koffer openen, zijn ze volledig geschokt.

De luchthaven Boston Logan (VS) is een internationaal knooppunt. Op deze dag komt er een vlucht uit de Democratische Republiek Congo - en de ambtenaren van de Amerikaanse douane- en grensbeschermingsdienst (CPB) hebben deze keer echt stalen zenuwen nodig!

In februari 2024 geeft een van de speurhonden aan dat er iets mis is met de bagage van een reiziger. De reiziger beweert volgens AP News dat hij alleen wat gedroogde vis bij zich heeft. Maar de argwanende ambtenaren staan erop dat de koffer wordt geopend - en bij het doorzoeken vinden ze vier mummie-apen.

 

Man heeft vier mummie-apen in zijn koffer!

De reiziger benadrukte dat hij de gedehydrateerde lichamen van primaten voor eigen gebruik bij zich had. In de Verenigde Staten is het echter verboden om zogenaamd "bushmeat" (rauw of minimaal verwerkt vlees van wilde dieren) binnen te brengen.

Julio Caravia, de lokale haveninspecteur voor douane- en grenscontrole, legt uit waarom. "De potentiële gevaren van het invoeren van bushmeat in de VS zijn reëel", benadrukt hij.

"Bushmeat kan ziektekiemen dragen die ziekten kunnen veroorzaken, waaronder het Ebolavirus."

De passagier komt er zonder straf mee weg. Echter, bijna vier kilo bushmeat werd in beslag genomen om vernietigd te worden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen