Aanbieding

De vaatwasser als valstrik
© Facebook / Kantonale politie Thurgau

Als een man ziet wat er uit de vaatwasser in de keuken steekt, raakt hij in paniek

Door Kaami Kanje

Online sinds

Om middernacht gaat de telefoon op het politiebureau over: voor de agenten zou het de meest ongebruikelijke opdracht van hun carrière worden.

Jonge dieren gaan graag op ontdekkingsreisjes en meestal genieten we van hun onhandige avonturen, die bijzonder schattig zijn. Hoogdramatisch is echter wat er in 2019 gebeurde in Arbon, in het Zwitserse kanton Thurgau.

Noodoproep om middernacht

Tegen middernacht gaat de telefoon over op het bureau van de politie. De beller is ontzettend onrustig en wat de agenten uit hem krijgen, klinkt echt ongelooflijk. Ze rijden onmiddellijk naar de beller in Arbon en wanneer ze daar aankomen, kunnen ze hun ogen nauwelijks geloven.

Je moet echt twee keer kijken om de dramatiek te herkennen: een klein fluwelen pootje steekt uit de smalle opening direct onder de deur van de vaatwasser, een wanhopige poging van het dier om zichzelf te bevrijden. Maar tevergeefs.

 

Slechts een pootje is nog te zien

Een kitten kreeg 's avonds blijkbaar te weinig prikkels, en begon daarom de woning grondiger te verkennen. Helaas stond de deur van de vaatwasser op een kier, wat direct de nieuwsgierigheid van het katje wekte.

Hoewel de opening tussen de deur en de sokkel van het apparaat klein is, vormt dat geen obstakel. Het nieuwsgierige katje wurmt zich in het apparaat – maar komt er niet op eigen kracht weer uit.

De politie - jouw diervriendelijke helper

De radeloze verzorgers van het dier weten niet wat ze moeten doen en roepen in hun wanhoop de politie te hulp. Deze aarzelt niet en snelt toe om het kleine poesje te redden. Twee mannen demonteren de vaatwasser met geschikt gereedschap en grote vastberadenheid.

Na een half uur is het zover: de kitten is gered!

Op Facebook is de politie Thurgau verheugd over een geslaagde happy end dankzij de diervriendelijke medewerkers. Hopelijk klimt het katje er niet nog een keer in!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen