Aanbieding

Kattenoverblijfselen gevonden in het huis

Woede en verdriet in Nice

© Facebook/Upa 06

Gruwel in het zuiden van Frankrijk: het land is in shock!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Hoe kan zoiets verschrikkelijks gebeuren? Wat er zich heeft afgespeeld in dit verwaarloosde huis in Frankrijk doet het bloed in je aderen stollen.

Het zijn beelden rechtstreeks uit een horrorfilm: talloze geskeletteerde of gemummificeerde katten, waarvan de overblijfselen bewaard zijn gebleven in plastic- of houten dozen. Een aanblik die de vinder waarschijnlijk nog tot aan het einde van haar leven nachtmerries zal bezorgen. Ze wilde eigenlijk alleen maar het huis van haar oom controleren, omdat hij naar het ziekenhuis was gebracht.

In december 2021 houdt het Horrorhuis van Nice de Franse publieke opinie bezig, dierenbeschermingsorganisaties hebben al aangekondigd dat ze een klacht willen indienen wegens dierenmishandeling. Want in totaal worden er in het appartement maar liefst 100 dode katten gevonden, waarvan de meeste rusten in dozen. Daarnaast worden er nog 20 levende katten aangetroffen - in een erbarmelijke toestand.

100 dode katten in huis!

Hoe dit drama heeft kunnen plaatsvinden, is onduidelijk. Volgens Philippe Desjacques van een dierenbeschermingsorganisatie leed de inmiddels overleden huisbewoner aan een verzamelstoornis met betrekking tot dieren. Zelfs zijn familie leek hier niet van op de hoogte te zijn; zijn nicht alarmeerde onmiddellijk de dierenbescherming na de vondst.

De vrijwilligers ter plaatse deden nog meer gruwelijke ontdekkingen:

"De meeste dieren waren dood toen ze in de kisten werden gestopt, maar twee zijn mogelijk levend opgesloten."

Dat legt Desjacques uit. Bovendien werden er nog resten van eekhoorns, ratten en de kaak van een hond ontdekt. De overlevende dieren kregen vervolgens intensieve zorg.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen