Aanbieding

kitten vast in een pijp

Deze kitten zat vast in een afvoerpijp

© Somerset Regional Animal Shelter / Facebook

Gevangen in een regenpijp en niet in staat om er zelf uit te komen, schreeuwt een kitten om hulp

Door Kaami Kanje

Online sinds

In deze benarde situatie had deze piepkleine kitten absoluut menselijke hulp nodig.

Op de avond van zondag 5 mei 2024 ontving de Somerset Regional Animal Shelter, gevestigd in New Jersey (VS), een verontrustend telefoontje.

In een afvoerpijp voor regenwater huilt een kleine kitten van wanhoop en is helemaal niet in staat om zichzelf uit deze benarde situatie te bevrijden. Zonder te aarzelen besluit het asiel een team ter plaatse te sturen om te proberen de kleine onschuldige te helpen.

Een ingewikkelde reddingsactie

Ter plaatse begreep agent Jesse Ostrowski al snel dat hij hulp nodig had. De ingang van de rioolbuis was moeilijk te bereiken, gelegen in een smal gat dat het lastig maakte om het kleine dier gemakkelijk vast te grijpen. Ondanks uren van inspanning slaagde het team er niet in om de vermoeide kitten naar boven te halen.

 

Aangezien het al laat werd en vermoeidheid toesloeg, besloten ze een kooi in de holte te laten zakken in de hoop dat de kitten 's nachts naar binnen zou gaan. Maar de volgende ochtend was de kitten niet in de kooi te vinden.. maar op het dak.

Met een laatste vleugje inventiviteit besloten de reddingswerkers visnetten te gebruiken en deze bij de uitgang van de buis te plaatsen: na twee uur geduld begon deze aanpak eindelijk zijn vruchten af te werpen!

Door de kou bevangen, kon het kleine katje genaamd Stormy eindelijk in veiligheid worden gebracht.

Sindsdien verblijft ze tijdelijk in een pleeggezin en moet ze eerst behandeld worden voor een vervelende verkoudheid voordat ze ter adoptie wordt aangeboden. Ondanks enkele momenten van paniek tijdens haar redding, heeft dit kleine pluizige wezen een heel lief karakter en zal ze haar toekomstige familie zeker voor altijd charmeren!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen