Aanbieding

De kat die aan een autodeur hangt

Deze kat klampte zich vast aan een auto om niet weggespoeld te worden

© ABC News / Facebook

Na de overstromingen in Dubai, klampt een kat zich vast aan een autodeur en vecht voor zijn leven (video)

Door Mae White

Online sinds

Na de stortregens in Dubai kwam deze kat in de problemen.

Afgelopen weekend 14 april 2024 zijn verschillende steden in de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder Dubai, getroffen door zware regenval. In 24 uur tijd viel het equivalent van twee jaar regen op de woestijnhoofdstad, die niet is uitgerust om zoveel water efficiënt af te voeren.

Verschillende wegen stonden volledig onder water, metrostations en winkelcentra liepen onder water en de stad werd al snel geteisterd door chaos als gevolg van deze regenval, de zwaarste sinds het begin van de metingen in 1949.

Er werden veel indrukwekkende beelden gepost op sociale netwerken, waaronder een video van een zwart-witte kat in nood, die diende als herinnering dat dieren ook lijden onder de gevolgen van deze klimaatrampen. 

Een kat klampt zich vast aan een auto om te overleven

In een straat die overspoeld wordt door water, werd een kleine kat gevonden door de politie die patrouilleerde in een boot. Het dier klampte zich vast aan de deur van een auto en vocht voor zijn leven om niet meegesleurd te worden door de stroming. 

Kijk hier naar de beelden van zijn redding:

Voorzichtig werd hij opgepakt door de redders en op de boot gezet. De doodsbange kater liet een klaaglijk gemiauw horen toen hij zich realiseerde dat hij eindelijk veilig was.

Het Dubai Media Office deelde de video op X (voorheen Twitter) en zei dat voor hen elk leven telt. We danken jullie voor het redden van de kat!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen