Aanbieding

Scooter verstopt zich onder zijn deken
© Facebook / Humane Society Branch County

12 jarige Chihuahua belandt na de dood van zijn verzorger in het asiel, maar hij blijft trouw aan een ritueel

Door Kaami Kanje

Online sinds

Als de medewerkers van het asiel een kijkje nemen in Scooter's kennel, worden ze geconfronteerd met een hartverscheurend gezicht.

Als zijn verzorger sterft, stort de wereld in voor de kleine, al 12 jaar oude Chihuahua uit Michigan, Verenigde Staten.

Eindstation dierenasiel?

Je kunt aan Scooter zien hoe erg hij lijdt en zijn baasje mist. Het enige wat hem nog aan zijn baasje herinnert, is zijn geliefde blauwe deken met de lichte sterren die hij mocht meenemen. Het lijkt hem geruststellend te zijn om zich 's avonds in de deken te nestelen en te genieten van de vertrouwde geur en warmte. Alleen zijn hoofd met de puntige oren steekt er nog uit.

Het dagelijkse ritueel van Scooter zien en zien hoe hij rouwt, breekt de harten van de medewerkers van het dierenasiel. Daarom besluiten ze alles te proberen om een nieuw liefdevol thuis voor de Chihuahua te vinden. Hoewel ze weten dat dit bij zo'n oude hond, die ook nog last heeft van heupproblemen, bijna onmogelijk is.

Maar dan gebeurt er een wonder!

Een nieuwe kans

Want wanneer de schattige foto van Scooter onder zijn deken met sterren op Facebook wordt geplaatst, gaat het viraal. Harten van over de hele wereld gaan uit naar de droevige hond. Mensen van overal melden zich aan om Scooter uit het asiel te adopteren.

Uiteindelijk wordt Jessica Lynn Howard gekozen, die in totaal vijf honden heeft. Twee daarvan zijn Chihuahua's uit het asiel in Michigan. Scooter heeft zich inmiddels goed aangepast - geen wonder, hij wordt goed verwend. Maar het dekenritueel heeft hij behouden.

Dankzij verhalen zoals die van Scooter tonen steeds meer mensen in de VS interesse in het adopteren van een oude hond.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen