Aanbieding

kat luna

kat luna

© Esmee

Nadat kat Luna plotseling niet thuis komt wordt alles op alles gezet haar te vinden: zal ze gevonden worden?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Esmee, een inwoner van Alphen, zit met de handen in het haar sinds haar kat Luna al twee weken vermist is. Normaal gesproken blijft Luna nooit lang weg.

Zorgen om vermiste kat Luna: radeloos baasje doet alles om haar terug te vinden

Esmee, een inwoner van Alphen, zit met de handen in het haar sinds haar kat Luna al ruim twee weken vermist is. Normaal gesproken blijft Luna nooit langer dan een uurtje weg, zelfs niet in de kou. Esmee heeft alle mogelijke stappen ondernomen, van het verspreiden van flyers tot het uitloven van tipgeld en zelfs het inzetten van een hondenspeurteam. Maar de vraag rijst: is al deze inspanning wel nodig?

Ongebruikelijke afwezigheid van Luna zorgt voor wanhoop bij verzorgster

Luna, de zevenjarige poes met een wit koppie en zwarte vlek rond het oog, heeft al twee weken haar gezicht niet door het kattenluikje gestoken. Esmee maakt zich grote zorgen, vooral omdat het ongebruikelijk is dat Luna zo lang wegblijft. Zelfs de koude temperaturen van twee weken geleden rechtvaardigen niet zo'n langdurige afwezigheid. Esmee vertelt tegenover het AD bezorgd: "Normaal duurde het altijd niet langer dan een uurtje voordat ze terugkwam."

Alles uit de kast voor terugkeer van salontijger Luna

Esmee heeft verschillende maatregelen genomen om Luna terug te vinden, waaronder een oproep op Facebook die niet het gewenste resultaat opleverde. Flyers en posters zijn door de hele buurt verspreid, en Esmee heeft zelfs een beloning van 250 euro uitgeloofd voor degene met de gouden tip. In een wanhopige poging om Luna op te sporen, heeft ze afgelopen weekend zelfs een speurhondenteam uit Noord-Holland laten komen. Ondanks veel (verse) geursporen is Luna nog niet gevonden. 

Dierenambulance reageert: zorgen zijn gegrond

Lucienne Witkam, bedrijfsleider van de dierenambulance in Alphen, benadrukt dat de zorgen van verzorgers gerechtvaardigd zijn. Hoewel katten wel langer dan een dag kunnen wegblijven, is het volgens Witkam ernstig als ze langer dan 24 uur weg zijn. Ze voegt eraan toe dat de leeftijd van de kat een rol kan spelen, met jonge en oude katten die vatbaarder zijn om de weg kwijt te raken. Witkam adviseert eigenaars om hun katten te laten chippen om vermissingen te voorkomen.

Helaas lijkt het erop dat Luna nog niet is gevonden. We hopen dat ze snel terug gevonden wordt! 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen