Aanbieding

hond met lange vacht
© Española Humane

Verwaarloosde hond leek op een kleine leeuw: je zou niet geloven hoe hij veranderde nadat hij was geschoren

Door Kaami Kanje

Online sinds

Op een dag kwam er een ernstig verwaarloosde hond aan bij het asiel van de Española Humane Foundation (EH). Het kleintje had dringend hulp nodig.

Plaatselijke ambtenaren die zich bezighouden met dierenbescherming hebben een hond gered uit iemands achtertuin, waar hij lange tijd in een kleine kooi was opgesloten.

Toen ze hem naar EH brachten, ging het toegewijde verzorgingsteam onmiddellijk aan de slag om de arme hond te helpen.

Hij leefde in pijn

"Hij was doodsbang, zijn vacht bedekte zijn ogen en alles deed hem pijn. Het leek alsof elke centimeter van zijn huid schreeuwde van de pijn," zei een medewerker van EH tegen "The Dodo".

De hond kreeg kalmeringsmiddelen en werd daarna naar de operatiekamer gebracht.

Daar werd meer dan een uur lang zorgvuldig overtollig vervilte en vuile vacht verwijderd. Meer dan 2 kilogram vacht werd afgeschoren!

Hij was onherkenbaar

Toen de hond wakker werd, was hij erg in de war. Dankzij het scheren kon hij eindelijk vrijuit naar de wereld kijken. Hij zat rustig aan de rand van het bed en observeerde alles.

Zonder de overtollige vacht zag hij er heel weerloos uit. Het bleek ook dat de pup behoorlijk zwaarlijvig was. Het veterinaire team ontdekte dat hij leed aan een traag werkende schildklier, wat zijn metabolisme vertraagde.

Hij kon moeilijk bewegen en had moeite met ademen door de extra kilo's.

 

De pup heeft nog een lange weg te gaan naar herstel. Gelukkig heeft hij goed getrainde professionals bij zich die hem zeker zullen helpen om de extra kilo's kwijt te raken en hem opnieuw leren vertrouwen in mensen.

"Hij heeft tijd en liefde nodig. We zijn blij dat we hem dat kunnen bieden," voegde een medewerker van Española Humane toe.

 Kijk hier naar de metamorfose van de hond:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen