Aanbieding

Zwart-witte kat zit buiten huis
© The Dodo - YouTube

Buren verhuizen, maar ‘vergeten’ iets waaruit blijkt wat voor soort mensen ze zijn

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Toen Maria’s buren aan de overkant gingen verhuizen, dacht ze er niet veel over na. Dat was totdat ze zag wat ze opzettelijk hadden achtergelaten.

Het is volkomen normaal dat buren verhuizen. Soms laten ze zelfs dingen achter.

Maar toen Maria zag dat de familie aan de overkant hun auto inpakte en vertrok, verwachtte ze niet dat wat ze achterlieten haar wereld op zijn kop zou zetten.

Achtergelaten

Toen de verhuiswagens en familieauto's waren vertrokken, keek Maria naar het nu lege huis aan de overkant. En er liep een rilling over haar rug. Daar, voor het huis, zat Rolo, de zwart-witte kat van haar voormalige buren.

Terwijl de kat daar helemaal alleen op de stoep zat, kwam niemand hem ophalen. Ze hadden opzettelijk en wreed de arme kat achtergelaten.

Maria wist dat ze iets moest doen en kon niet toekijken hoe hij buiten in de kou en de regen voor zijn oude huis zat. Maar hoeveel ze ook probeerde, Rolo weigerde van zijn plek te komen, alsof hij bang was dat zijn voormalige verzorgers zouden terugkomen en dat hij ze zou missen.

Dus begon Maria voedsel voor de kat neer te zetten. Maar hij weigerde te eten, ondanks dat hij al was afgevallen sinds zijn eigenaren vertrokken.

Burenliefde

Gelukkig stond Rolo op een dag toe dat Maria dicht genoeg bij hem kwam zodat ze hem kon oppakken, hem een stevige knuffel kon geven en hem naar de dierenarts kon brengen. Maria wist niet hoe goed Rolo was verzorgd voordat zijn eigenaren hem in de steek lieten. Dus vroeg ze de dierenarts om hem grondig te onderzoeken. De dierenarts hield Rolo vier dagen in de gaten zodat de arme poes alle medische behandeling kon krijgen die hij nodig had.

Toen de dierenarts zei dat hij klaar was om te vertrekken, had Maria al besloten dat zijn nieuwe thuis bij haar zou zijn. Maria richtte een kleine kamer in haar huis in voor Rolo die verbonden is met de tuin, zodat hij kan komen en gaan zoals hij wil. Rolo was aanvankelijk niet helemaal zeker, maar hij voelde zich al snel thuis bij Maria en haar vriend.

Hij krijgt nu alle liefde en aandacht die hij verdient, samen met veel voedsel, speelgoed en zachte dekens om op te krullen.

Bekijk hieronder het verhaal van Rolo:

Er worden jaarlijks veel katten achtergelaten door hun verzorgers, de asielen zitten vol met katten die een nieuw huis zoeken. Adopteer jij een kat?
Ander nieuws:
Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen