Aanbieding

Rode kat en grassprietje
© Nottinghamshire Live - Facebook

Kat met spoed naar dierenarts na niezen bloed: wat dierenarts ontdekt laat verzorger sprakeloos achter

Door Mae White

Online sinds

Nadat Ginge bloed begon te niezen en moeizaam ademhaalde, deed de dierenarts een schokkende ontdekking! Hier kan elke kattenouder iets van leren!

De gezondheid van een roodharige kat in Nottingham, met de toepasselijke naam Ginge, ging plotseling achteruit met veel niezen en hoesten waarbij bloed vrijkwam.

Geliefde katachtige vriend

Laura Mellors adopteerde de nu zes jaar oude Ginge toen hij als zwerfkat haar tuin begon te bezoeken. Toen Laura tijdens de pandemie borstkanker kreeg en haar baan moest opzeggen, stond Ginge aan haar zijde. 

Dus toen zijn gezondheid plotseling verslechterde, was Laura er kapot van en beschreef ze de situatie als "heel eng". Laura bracht hem met spoed naar het plaatselijke dierenziekenhuis, waar het team van de dierenarts snel de bron van het probleem ontdekte. Een kolossale grasspriet van 10 cm had zich een weg gebaand door de neusholte van de kat.

Schokkende ontdekking

Laura was verbaasd toen dit stukje gras van 10 cm uit het kleine neusgat van de kat kwam en was opgelucht dat haar lieve metgezel snel weer de oude zou worden. Ginge, die beschreven werd als een relaxte en gemakkelijke kat, stond erom bekend dat hij graasde op stukjes gras, een gewoonte die onvoorziene gevolgen had.

Laura is ongelooflijk dankbaar voor de toegewijde dierenartsen die Ginge hebben geholpen, zodat het beestje zijn ontspannende tuinwandelingen en zonovergoten luieren kan hervatten. Het incident herinnert Laura en andere kattenhouders er echter aan dat ze waakzamer moeten zijn bij de tuinactiviteiten van hun katten.

Dit vind je misschien ook leuk:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen