Aanbieding

wilson hond in de jungle

Bedankt voor je hulp Wilson, waar je ook bent!

© Fuerzas Militares Colombia

Het Colombiaanse leger neemt hartverscheurende beslissing over Wilson: de zoektocht komt ten einde

Door Mae White

Online sinds

Wilson is al ongeveer 20 dagen spoorloos. De hoop om hem levend terug te vinden wordt met de dag kleiner.

De hoop op het vinden van Wilson verdwijnt. Het Colombiaanse leger noemde het 'onwaarschijnlijk' dat de hond die hielp bij het vinden van de vier kinderen die 40 dagen lang vermist waren in het Amazonewoud van Guaviare, wordt gevonden.

Operatie Hope, waarbij meer dan 70 militairen 20 dagen lang zochten, zal niet het happy end hebben waar iedereen op hoopte.

Waar is de Belgische herder Wilson?

Het enige dat bekend is over de Mechelse Herder is dat hij bij de kinderen was kort voordat ze werden gevonden op 9 juni, door het leger en de inheemse bevolking die deelnam aan de zoektocht. Wilson werd voor het laatst gezien op 8 juni.

Een hypothese over waarom Wilson vermist raakte, is dat hij gedesoriënteerd raakte door de ingewikkelde omstandigheden in de jungle, gekenmerkt door dichte vegetatie, een zeer hoge vochtigheidsgraad en verschillende wilde dieren.

'Laat nooit een vriend in de steek! Allen verenigd om onze hond Wilson terug te vinden in de jungle,' schreef het leger op 10 juni.

De beslissing van de legergeneraal

Generaal Pedro Sánchez, commandant van de Speciale Troepen en hoofd van de zoektocht naar de kinderen in de jungle zei:

"Wilson is een van ons. We hebben absoluut alles gedaan wat we konden, we hebben kosten noch moeite gespaard om hem te vinden, maar we zijn ons ervan bewust dat het vrijwel onwaarschijnlijk is dat we hem kunnen vinden."

Hij voegde eraan toe:

"Aan alles komt een eind en daar moet je realistisch in zijn. Onze Wilson heeft het geweldig gedaan, maar je moet je ook bewust zijn van waar je staat. We hebben alles gedaan wat we konden. We hebben voedsel op belangrijke plekken gezet, waardoor onze troepen een groot risico lopen. We hebben alle middelen van een speciale operatie gebruikt om onze Wilson terug te halen, maar het was onmogelijk om hem te vinden."

Wilson's zoektocht stoppen

Dat gezegd hebbende, als er niet snel een spoor wordt gevonden, zal het Colombiaanse leger de zoektocht naar de heldenhond moeten staken:

"Wilson zal in onze harten en zielen herinnerd worden door het Colombiaanse volk, net als de andere honden, onze soldaten en politieagenten die hun leven hebben gegeven.
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen