Aanbieding

eekhoorn op hoofd hond

Zach en zijn grote vriend Maddox 

© zach_the_squirrel @instagram

Deze vriendschap is te schattig voor woorden: de beelden zijn een groot feest om naar te kijken (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Niets is hartverwarmender dan vertellingen over dieren die vriendschap sluiten met andere dieren. Wamiz vertelt vandaag over de onbrekelijke band tussen een hond en eekhoorn. 

Sommige verhalen moeten verteld worden. Deze verhalen over de vriendschap tussen honden en eekhoorns zijn daar voorbeelden van.

Zack en Maddox, Madison en Major

Eekhoorn Zack werd ooit gered na een woeste orkaan. Piepklein, nog nauwelijks vacht en zijn oogjes zaten nog dicht. Zijn verzorger bleef dag en nacht aan zijn zijde. Maar zonder de liefdevolle zorg van de honden Maddox en Madison zou Zack het misschien niet hebben overleefd. Maddox en Madison hielden in de gaten of het Zack aan niets ontbrak. En nu Zack helemaal is opgeknapt, zijn Maddox en Madison niet alleen zijn speelkameraadjes, maar ook zijn favoriete klimbomen en transportmiddelen. Kortgeleden kwam puppy Major in het gezin. De pup werd door iedereen met open poot ontvangen, maar tussen Zack en Major was het liefde op het eerste gezicht. Major gaat waar Zack is, en andersom. 

Eekhoorn en pitbull Everly 

Of neem de vriendschap tussen de eekhoorn en pitbull Everly. Het verhaal begint middenin de corona-lockdown. Toen Everly en haar verzorgster Morgan Joy Groves een wandeling maakten in het bos, kregen ze gezelschap van een kleine eekhoorn. De eekhoorn was zijn moeder kwijtgeraakt en een beetje angstig. Maar bij Everly voelde hij zich direct thuis. In het begin wist Everly zich niet goed raad met de aandacht van deze kleine eekhoorn. Het voelde onwennig.  Maar intuitief begreep Everly ook dat het beestje moederliefde en bescherming zocht. En dat wilde ze graag bieden. Al gauw ontwikkelden Everly en de eekhoorn een hechte band. Ze kropen vaak bij elkaar voor een dutje en Morgan zag Everly meer dan eens de kleine eekhoorn verzorgen.“Everly heeft zo’n bijzonder talent om altijd nieuwe vrienden te kunnen maken,” schreef Morgan op Instagram. Toch moest Morgan op een dag een van de moeilijkste beslissingen van haar leven nemen. Een eekhoorn heeft speciale zorg en ruimte nodig en Morgan wist dat zij en Everly haar die niet konden geven. Ze wikte en woog, en hoewel het hartverscheurend zou zijn om Everly’s nieuwe vriend weg te nemen, besloot Morgan te doen wat het beste was voor de baby-eekhoorn.

“Onze kleine eekhoornvriend is naar een wildlife centrum gebracht waar hij gevoed en verzorgd zal worden,” postte Morgan op Instagram. “Er zijn twee andere eekhoorns van zijn leeftijd waar hij mee zal opgroeien, en wanneer hij er klaar voor is, samen als familie weer in het bos zal worden vrijgelaten!”

Lees verder:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen