Aanbieding

Hond hupt achter konijn aan

Misschien is dit hondje in het verkeerde lichaam geboren

© Lopbunniesnj / Tiktok

Je hart smelt: puppy denkt dat hij een konijntje is en hupt in het rond (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Een puppy en een konijntje die niet zonder elkaar kunnen. Het klinkt als een onwaarschijnlijk scenario, toch bewijst deze video het tegendeel. 

Zoals je misschien nog weet van de biologielessen op de basisschool: Honden en katten zijn van nature roofdieren en konijnen zijn prooidieren. Gevaarlijke combi, zou je denken.  

Kopieergedrag 

Op internet wemelt het van de adviezen om 'voorzorgmaatregelen' te treffen voor wie van plan is een hond en een konijn in huis te nemen. "Laat de dieren wennen aan elkaars geur" is er een van. En ook: zorg ervoor dat de dieren niet bij elkaar in de buurt kunnen komen".  Daar tussendoor lees je heel af en toe iets over honden en koninen die samenspelen. Alleen al om die reden moet je deze video zien. Je ziet een puppy die overduidelijk niet uit elkaars buurt kunnen blijven. Niet alleen dat: de puppy doet het gedrag van het konijntje na. Dit kopieergedrag of modelling is een van de meest natuurlijke manieren waarop menselijke en dierenjongen van elkaar leren. Als je dit ziet dan weet je: het komt allemaal toch nog goed. 

Bekijk hier de geweldige beelden: 

@lopbunniesnj Hopping like a rabbit 🐰🐶😍 #bunny #puppy #boxer #fyp ♬ Little Things - Adrian Berenguer

Meer leuke dierenvideo's:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen