Aanbieding

Duitse herder stapt op rubber kip

De Duitse Herder wist niet wat hem overkwam.

© All Dog Go To Heaven

Duitse Herdershond stapt op rubberen kip: zijn reactie is GOUD waard! (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De honden(h)ouders van deze Duitse herder dachten dat een rubberen kip een geweldig speeltje zou zijn voor hun geliefde viervoeter, maar niets bleek minder waar. 

Ooit een speeltje cadeau gedaan aan je hond waar je direct spijt van had? Dit is de verzorgers van deze Duitse Herder namelijk overkomen. Op het eerste gezicht kan een rubber kip een geweldige optie zijn voor interactief speelgoed. Het is leuk, het maakt geluid en alle honden zijn dol op kip! Toch?

Leuk of niet?

Of dat een speeltje in de smaak valt bij je hond is altijd maar de vraag. In dit geval is het belangrijk om te weten dat honden kunnen huilen als ze bepaalde hoge tonen horen. Ze doen dit omdat ze toch ergens ver weg overeenkomsten vertonen met de geluiden van een roedel wolven of wilde honden. 

Lees ook: Husky wilt het bed van de peuter niet verlaten en doet iets wat zijn ouders sprakeloos achterlaat (video)

Waarom huilen honden bij het horen van een sirene, een bepaald lied of dus een kip?

Vroeger geloofde men dat de reden waarom honden huilen bij het horen van een hard geluid, is omdat het geluid hen stoort, dat wil zeggen, het beschadigt hun gehoorgangen. Tegenwoordig is echter bekend dat dit niet de oorzaak is van dit gedrag dat zo vaak voorkomt bij onze honden.

Veel experts zijn het er zelfs over eens dat dit gedrag is geërfd van wolven, die huilen als een lid van de roedel wegloopt en ze hem weer terug willen halen bij de roedel.

Kijk hier naar de beelden:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen