Aanbieding

Hartverwarmend: jongetje met beperking heeft woedeaanval maar kat schiet te hulp (video)

Jongetje met kat cat-happy

Deze kat is de steun en toeverlaat van een jongen die het niet altijd makkelijk heeft. 

© Tonya Denton / Facebook

Dit jongetje is erg blij dat hij op zijn kat kan rekenen om hem te troosten als hij zich verdrietig voelt.

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

De kleine Jayden Denton is een kind met zintuiglijke overprikkeling. Zijn hersenen hebben moeite met het verwerken van informatie, daardoor beleeft hij de wereld anders. Intensiever. 

Soms komen er te veel prikkels en wordt het Jayden allemaal een beetje te druk. De jongen kan dan ineens in tranen uitbarsten. Ontroostbaar is hij dan.

Gevoelige asielkat 

Tenminste, zo zag Jayden’s leven eruit voordat hij gezelschap kreeg van een klein poesje. 

Ongeveer drie jaar geleden adopteerde zijn familie kat Kitty uit het asiel. Kitty is speels,  nieuwsgierig en heel gevoelig. Als Jayden plotseling overmand raakt door machteloosheid, weet Kitty wat ze moet doen. Waar de ouders van Jayden dachten dat ze zou weglopen in zulke moeilijke situaties, is Kitty eigenlijk een grote steun voor de jongen.

Likken om te kalmeren 

Zodra Jayden uit barst in tranen, komt Kitty naar hem toe en likt zijn hoofd totdat hij kalmeert en het huilen stopt. Dit is heel bijzonder, want op zulke momenten kan niets of niemand anders hem helpen. Op een dag legde Jayden’s moeder Tonya zo’n ontroerend moment vast op video.

 

 

My son in a melt down this cat can sense it and calms him down every time! For licensing/commercial usage, please contact [email protected]

Posted by Tonya Denton on Monday, April 15, 2019

Meer dan een troost in stressvolle situaties, is dit poesje de steun en toeverlaat van een jongen die het niet altijd makkelijk heeft. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen