Aanbieding

Kosten hondenoppas: Hondenoppas met drie honden

In Nederland bedragen de kosten voor hondenoppas gemiddeld tussen 10 en 15 per uur.

© hedgehog94 - Shutterstock

Een hondenoppas aan huis: waar moet je op letten?

Door Emilie Heyl Content writer

Online sinds

Als hondenbaasje wilt je er zeker van zijn dat er goed voor je huisdier wordt gezorgd terwijl je weg bent. Maar hoeveel rekenen hondenoppassen? Laten we dat eens uitzoeken. 

Als je op vakantie bent, een weekendje weg bent of de hele dag op je werk moet doorbrengen, wil je er zeker van zijn dat er goed voor je hond wordt gezorgd. Voor veel baasjes betekent dit dat ze een betrouwbaar iemand inhuren om thuis voor hun geliefde huisdier te zorgen in plaats van hem in een kennel of pension te stoppen. Het betekent dat je huisdier in een vertrouwde omgeving kan blijven, dit is erg fijn voor honden die last hebben van verlatingsangst.

Als erover denkt hondenoppas te worden of als je een hondenoppas wilt inhuren, is het een goed idee om de tarieven voor oppassen uit te zoeken, zodat je weet wat je kunt verwachten. 

Wat zijn de voordelen van een hondenoppas aan huis?

Honden voelen zich vaak niet op hun gemak in een nieuwe omgeving en voelen zich meestal meer op hun gemak in hun eigen huis. Zelfs als je er niet bent, betekent het gebruik van een oppas dat je hond niet te maken krijgt met de onderbreking van een verblijf elders. In vergelijking met een dierenpension bieden dierenoppassen meestal een meer persoonlijke verzorging met activiteiten waarvan de oppas weet dat de hond ze leuk vindt. Ze nemen de tijd om de voorkeuren, afkeer en unieke persoonlijkheidskenmerken van de hond te leren kennen om zo een comfortabele en plezierige ervaring te creëren.

Een ervaren, professionele oppas bij je thuis om jouw hond te voeren, uit te laten en met hem te spelen geef je de zekerheid dat jouw hond veilig is en gezelschap heeft terwijl je weg bent. Ze kunnen ook helpen met andere huisdieren, zoals het voeren van je kat. Als je terugkomt, kan je oppas je een gedetailleerd rapport geven over je hond (en kat als ze daar ook voor gezorgd hebben). Dit rapport kan bijvoorbeeld een update bevatten van het gedrag en de eetgewoonten van je hond, en eventuele opmerkelijke incidenten, hoe klein ook, die tijdens je afwezigheid hebben plaatsgevonden.

Een bijkomend voordeel is dat professionele oppassers vaak een aansprakelijkheidsverzekering hebben, die zowel de oppas als de eigenaar beschermt in geval van ongelukken, verwondingen of schade aan eigendommen die kunnen optreden tijdens het hondenoppaswerk.

Wat kost een hondenoppas?

De tarieven voor het oppassen van huisdieren worden grotendeels bepaald door het feit of je de oppas dagelijks bij je thuis laat komen of dat hij of zij bij je blijft voor de duur van je reis. Onthoud dat de oppas tarieven variëren afhankelijk van de service die je vraagt. Dus hoe meer je van je oppas vraagt, hoe hoger de tarieven zullen zijn.

Wat kost hondenoppas per uur?

Het is gebruikelijk dat hondenoppassers een reeks diensten aanbieden waarmee ze de hond op maat kunnen verzorgen en de baasjes kunnen helpen terwijl ze weg zijn. Echter, hoe meer taken je vraagt, hoe hoger de kosten. Hier zijn enkele voorbeelden van taken die vaak aan een oppas worden gevraagd:

  • Ga bij de hond thuis langs om te controleren of hij genoeg eten en water heeft en zijn behoefte te doen
  • De hond uitlaten
  • De hond een paar uur gezelschap houden
  • Blijft 's nachts bij de hond
  • Stuurt het baasje regelmatig een verslag over het welzijn van de hond
  • Bij de hond blijven zolang het baasje weg is
  • Voor het huis zorgen
  • Zorgen voor andere huisdieren, zoals een kat

De prijs hangt af van de service die je van een hondenoppas verlangt. Gemiddeld verdient een hondenoppas 10 per uur. Hondendagopvang bij een dierenoppas thuis kost vaak tussen de 30 voor een halve dag en 40-50 voor een hele dag. Als ze 24 uur bij de eigenaar thuis komen, kost het ongeveer 60. Over het algemeen kost een dierenoppas minder per dag dan een pensionoppas.

Als het gaat om korte bezoekjes, zoals honden uitlaten of langskomen om te zorgen dat de hond eten krijgt en vermaakt wordt, varieert de prijs per uur tussen de 10 en 20 (wederom afhankelijk van het aantal honden en wat de dierenoppas moet doen).

Sommige dierenoppassen bieden gecombineerde diensten aan voor honden en katten, om tegemoet te komen aan verschillende behoeften. Dit kan van invloed zijn op de prijsstructuur, waardoor eerlijke kosten worden gegarandeerd voor dierverzorgingsdiensten die zijn afgestemd op individuele behoeften.

Wat kost een hondenoppas per dag?

Hondenoppassen die 's nachts blijven, brengen meestal ongeveer 50-60 in rekening. Deze tarieven variëren afhankelijk van de vereiste taken (hondenoppas, huisoppas en aanverwante taken) en of de hondenoppas de hele dag bij de hond moet zijn.

Moet ik extra geld achterlaten voor de hondenoppas?

Als een hondenoppas voor langere tijd bij jou thuis blijft, bijvoorbeeld omdat je op vakantie bent, kan het zijn dat ze wat geld nodig hebben om onkosten te dekken. Je hond, bijvoorbeeld, kan wat extra benodigdheden nodig hebben, dus het zal gemakkelijker zijn om ervoor te zorgen dat je hondenoppas het nodige geld heeft. Ze moeten misschien meer voer, poepzakjes of speelgoed kopen. Met dit in gedachten is het een goed idee om deze benodigdheden in te slaan voordat je vertrekt, zodat je oppas zo min mogelijk hoeft te kopen terwijl je weg bent. Je kan echter een klein bedrag achterlaten voor je hondenoppas of, als je je  daar niet prettig bij voelt, haar vragen de kosten te dekken en dit bij je eindrekening op te tellen wanneer je terugkomt.

Zijn er ook andere opties voor hondenopvang?

Er zijn ook andere mogelijkheden voor de opvang. Je kunt websites vinden waar particulieren zich aanbieden om jouw hond uit te laten of verzorgen. Vaak zijn dit mensen die dit doen voor de gezelligheid. Kijk bijvoorbeeld op hondjeuitlaten.nl of www.hondenoppas.nl

Voor veel baasjes is een professionele hondenoppas de beste oplossing als ze om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen zijn. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over het thuislaten van hun hond terwijl ze op vakantie zijn of druk aan het werk. Tijdens hun bezoeken kan een hondenoppas ervoor zorgen dat huisdieren eten krijgen, water krijgen, uitgelaten worden en natuurlijk veel knuffels en speeltijd krijgen. Ze kunnen ook op je andere huisdieren passen en zelfs een oogje in het zeil houden als je er niet bent, zodat je je kunt concentreren op je vrije tijd.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen