Dwergpinscher

Andere namen : Miniatuur Pinscher, Zwergpinscher, Medium Pinscher, Duitse Pinscher, Min Pin, King of Toys

Foto: volwassen hond ras Dwergpinscher
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Dwergpinscher heeft een levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Karakter

Grootte

Middelgroot

Volwassen afmetingen

Teef 45 tot 50 cm
Reu 45 tot 50 cm

Volwassen gewicht

Teef 14 tot 20 kg
Reu 14 tot 20 kg
Vachtkleur
Zwart Bruin Rood Blauw
Vachttype
Zeer kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Dwergpinscher kost tussen de 540€ en 900€

Goed om te weten

Meer informatie over de Dwergpinscher

Oorsprong en geschiedenis van de Dwergpinscher

Deze honden hebben prehistorische wortels, zoals archeologische elementen die teruggaan tot het neolithicum kunnen getuigen. De oorsprong van de miniatuur Pinscher is recent. In de tweede helft van de vorige eeuw zijn deze ontstaan in Duitsland. De norm werd in 1895 in Duitsland vastgesteld en de eerste rasvereniging werd datzelfde jaar opgericht. De Duitse Pinscher en de miniatuur Pinscher zijn afstammelingen van de Doberman. Beide rassen werden in 1955 officieel erkend door FCI en beschikken over hun eigen onderscheiden officiële normen.


 

Ras variëteiten van de Dwergpinscher

  • Medium Pinscher ( German Pinscher, Deutscher Pinscher)
  • Miniature Pinscher (Zwergpinscher, Toy Pinscher)

Opvoeding van de Dwergpinscher

Beide honden zijn relatief makkelijk te trainen. Deze kleine Dobermans zijn gehecht aan de verzorger en willen deze graag plezier doen. De honden zijn erg meewerkend als de manier van trainen respectvol, eerlijk en logisch is.

Brutaliteit mag nooit deel uitmaken van de manier waarop deze kleine hond opgevoed wordt. Geweld of een oneerlijke correctie daar kan deze hond niet mee omgaan. Door consequent te zijn, prioriteit te geven en het belonen van goed gedrag, kan je deze hond heel goed opvoeden.

Deze hond staat erom bekend eigenwijs te zijn, maar zoals spreekwoordelijk gezegd zal de "ijzeren vuist in fluwelen handschoen" een goede interactie met de verzorger niet in de weg staan.

Let erop dat dit ook geldt voor de miniatuurversie. Er wordt vaak gedacht dat door de afmeting van deze kleine hond, het minder belangrijk is als deze trekt en springt. Dit is niet juist, continuïteit en inzet is van belang voor de basis van de training van deze hond, wat de afmeting ook is.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Dwergpinscher

De prijs van een Dwergpinscher is afhankelijk van de afkomst, leeftijd en het geslacht. Je moet rekening houden met ongeveer €750.

Het maandelijkse budget dat nodig is om aan de fysiologische behoefte te voldoen zit tussen de €40 en €60, afhankelijk van de grootte van de hond. Kwalitatief goede voeding en de jaarlijkse basiszorg (vaccinaties, ontwormen, enz.) zijn het belangrijkste.

Wil je een hond van het ras Dwergpinscher?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Dwergpinscher ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Dwergpinscher geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: