Aanbieding

Hond Adventskalender Kerstverlichting

Een hond met Kerst voor de lichtjes

© Yuliya Evstratenko / Shuttesrstock

Wat zijn de leukste adventskalenders voor honden in 2024?

Door Kaami Kanje

Online sinds

Honden, net als de rest van de familie, vinden het leuk om een adventskalender te krijgen terwijl ze uitkijken naar Kerstmis! Of ze nu gevuld zijn met lekkernijen, speeltjes of zelfgemaakt zijn, Wamiz laat je de mooiste adventskalenders voor honden zien.

Ieder jaar is de periode van het wachten op kerst even feestelijk als vol ongeduld. Om de tijd tot kerstavond op te vullen, zijn het niet alleen de kinderen die uitkijken naar een adventskalender. Steeds meer volwassenen verwennen zichzelf met een adventskalender, of het nu gaat om schoonheid, kruiden, thee, of dat ze onwankelbare voorstanders zijn van de traditionele chocolade adventskalender. En wat dacht je ervan om je hond bij deze leuke kersttraditie te betrekken? Deel elke dag met hem dit verrassingsmoment door elk van de 24 vakjes te openen. Ervaar de kerstmagie met je hond in deze momenten van verbondenheid rond een koekje, een speeltje of gewoon een traktatie.

Waarom is een adventskalender voor honden een goed idee?

Honden maken tegenwoordig natuurlijk deel uit van het gezin. Ze zijn trouwe metgezellen in ons dagelijks leven, brengen vreugde, steun en helpen ons gezond te blijven. De beste vriend van de mens houdt er vooral van om verrast te worden: een nieuw pad om te wandelen, een nieuw speeltje; onze viervoetige vrienden houden net zoveel van nieuwe avonturen en nieuwe objecten als wij.

Met een adventskalender voor honden zorg je ervoor dat de ogen van je viervoetige vriend 24 keer stralen voor Kerstmis. Open het vakje van je adventskalender tegelijkertijd met dat van je metgezel, bijvoorbeeld tijdens de ochtendwandeling of het laatste avondmaal. Zo deel je een mooi moment van samenzijn. 

Wat zit er in een adventskalender voor honden?

Vandaag zijn er veel verschillende adventskalenders voor honden, met een gevarieerde inhoud. Raadpleeg onze selectie van de beste adventskalenders voor honden om degene te vinden die het meeste plezier zal brengen aan je metgezel. Je kunt er ook zelf een maken door wat lekkernijen in de kalender te stoppen, wat ongetwijfeld je hond blij zal maken. Profiteer van de kerstperiode om je hond te verwennen, bijvoorbeeld met lekkernijen op basis van eend of wild.

Op de markt zijn er steeds meer adventskalenders voor honden met vegetarische of zelfs veganistische inhoud. Hoewel dit soort voeding populair is bij mensen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je viervoetige metgezel en indien nodig een dierenarts te raadplegen. Hetzelfde geldt voor graanvrije voeding, die steeds populairder wordt.

 

 

Kan ik zelf een adventskalender voor mijn hond maken?

Natuurlijk kun je zelf een adventskalender voor je hond maken. Je vindt in de winkel talloze kalenders die bedoeld zijn voor kinderen, maar die je ook kunt vullen voor je harige vriend.

Denk er echter aan om de verrassingen van de ene dag op de andere te variëren. Aangezien veel pakketten meestal omvangrijk zijn, zou het zelf maken ervan uiteindelijk duurder kunnen uitvallen dan het kopen van een adventskalender voor honden.

Budgettip: je kunt zelf papier en een schaar gebruiken. Denk er nu al aan om bepaalde verpakkingen of luciferdoosjes en wc-rolletjes niet weg te gooien. Ze kunnen eenvoudig worden omgetoverd tot kleine cadeauverpakkingen. Schrijf de cijfers 1 tot 24 op de verschillende onderdelen.

Noteer welke verrassing in welk vakje zit. Op deze manier voorkom je dat je viervoetige metgezel dezelfde traktatie meerdere dagen achter elkaar krijgt. Als je budget het toelaat, kun je je hond ook wat welzijns- en schoonheidsproducten aanbieden, zoals plantaardige oliën of een kleine shampoo. Deze helpen met name bij het bestrijden van parasieten in de aankomende lente.

Waar moet ik op letten bij de adventskalender voor honden?

Jij kent je hond het beste en weet waarmee je hem kunt verwennen. Het is het beste om bekende traktaties en snacks te mengen met iets nieuws om te proberen.

Zelfs als je goed op de hoogte bent van honden, moet je nog steeds gedetailleerd informeren over de lijst met voedingsmiddelen die giftig zijn voor honden. Bijvoorbeeld, chocolade en bepaalde noten horen niet thuis in de adventskalender.

Dit artikel is een selectie die onafhankelijk door het Wamiz team is gemaakt. Als je op een link met de naam "affiliate link" klikt, betaalt de verkoper ons een commissie. Maar dat verandert niets voor jou en je huisdier! Affiliate links worden als zodanig aangeduid, omwille van de transparantie.