Aanbieding

baby en grote hond aan het spelen

Mensen hebben vaak een vooroordeel betreft grote honden

© SquishStine - Youtube

Enorme hond benadert baby die op de grond ligt: iedereen houdt zijn adem in

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een Leonberger bewees dat deze grote honden zachtaardige reuzen zijn met veel liefde voor hun favoriete mensen, vooral de kleintjes die het meest bescherming nodig hebben!

Monzi is geen grote hond, maar een enorme hond. Deze gigantische Leonberger weegt 65 kg en is zo groot als een volwassen mens wanneer hij op zijn achterpoten staat.
Maar net als alle honden van dit ras is Monzi een grote softie die van zijn mensen houdt. En hij heeft een speciaal plekje in zijn hart voor zijn menselijke babyzusje.

 

Grote hond, veel liefde!

Hij waakt altijd over haar, en beide genieten ze van dagelijkse knuffels en speelkwartiertjes sinds de dag dat de kleine is geboren. Monzi's honden(h)ouders plaatste een van deze schattige kleine speelsessies op YouTube.
De twee minuten durende video toont hoe de twee spelend op de vloer van hun ouderlijk huis het naar hun zin hebben. Ze schakelen dan over naar een knuffel- en aaisessie, waarbij Monzi tegen de peuter aan snuffelt en haar overlaadt met zachte neuswrijven en kusjes. Het is verbazingwekkend hoe zacht hij met haar omgaat.

En hij kan maar niet stoppen met aan haar te snuffelen. Het is Monzi's manier om ervoor te zorgen dat zijn kleine zusje altijd in orde is. Zo lief!
De video heeft meer dan 100.000 views en duizenden hartverwarmende reacties van hondenliefhebbers over de hele wereld.
"LEUK! Dit is de belichaming van de Leonberger-houding: liefdevol en relaxed. Monzie is een mooi voorbeeld van dit speciale hondenras", schreef iemand.
"Dit ras is PERFECT met baby's en kinderen. Deze clip maakte me aan het lachen", schreef een ander.

 

Is een Leonberger iets voor jou?

De Leonberger ontleent zijn naam aan Leonberg, een plaats in Duitsland, waar de dieren voor het eerst werden gefokt.
De enorme hond is een mix van de Newfoundlander, de langharige Sint-Bernard en de Grote Pyreneeën. Ze hebben een zachtaardig karakter, staan bekend om hun geduld en houden van het gezelschap van mensen.
Maar wees gewaarschuwd: Leonbergers kwijlen en bijna net zoveel als ze verharen! Het is geen hond voor mensen die hun huis graag altijd spik en span hebben. 

Lees meer over het ras: de Leonberger

Bekijk hier de geweldige video: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen