Aanbieding

Winkelkat, terraskat of op de parkeerplaats. Iedereen heeft zo z'n herinneringen aan Dexter.

Winkelkat, terraskat of op de parkeerplaats. Iedereen heeft zo z'n herinneringen aan Dexter.

© De Avonturen van Dexter / Facebook

Stadskanaal in rep en roer vanwege vermissing bijzondere kat

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds Bijgewerkt op

Rode kater Dexter is een begrip in Stadskanaal. Hij is ‘de baas’ van het bruisende Menistenplein. De kat heeft zelfs een eigen facebookpagina: ‘De Avonturen van Dexter’.

Dexter is niet zomaar een kat, hij is dé stadskat van Stadskanaal. Elke dag is hij in het centrum te vinden. Op zijn vaste hangplek het Menistenplein maar ook op terrassen, in restaurants en winkels. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt er Dexter tegen. Maar nu is Dexter al een aantal weken kwijt. 

ONZE Dexter 

Al weken weet niemand waar Dexter uithangt. Zijn vaste verzorgerster Roselinde is behoorlijk van haar stuk: "Waar is toch ONZE De Avonturen van Dexter gebleven. Hij kan niet van de aardbodem verdwenen zijn."

Winkelkat, terraskat of op de parkeerplaats. Iedereen heeft zo z'n herinneringen aan Dexter.

“Ik heb hem een aantal weken geleden voor t laatst bij ons op het terras gezien (Boels Vis) maar ook al een hele poos niet meer dus ", Liet Marjolein weten.

En Danique herinnerde zich: "Aahh meen je niet. ik zie hem ook nooit meer.. hij liep regelmatig na me werk van de parkeerplaats mee naar de deur maar dat is echt al weer een hele tijd geleden!"

Marijke denkt aan een winkel. "Niet achtergebleven in een winkel? Hij zat ook een x in de sfeer outlet na sluitingstijd." Het zou niet de eerste keer zijn dat Dexter in een winkel verblijft.

Onzekerheid 

Ondertussen groeit bij Rosalinde de ongerustheid. "De onzekerheid is het ergste", vindt Dexter’s maatje.

"Kijk als ik nu wist dat hij nu een goed thuis heeft waar hij wel op z'n plekje is kan ik het accepteren. Maar ik geloof niet dat als iemand Dexter binnen houd dat hij dan gelukkig is."

Fulltime avonturier 

"Het katje is een fulltime avonturier", schrijft Rosalinde verder. Zijn familie leerde er vrede mee te hebben. "Hij komt eigenlijk nooit thuis. Maar we weten dat hij liever in het centrum is. Het is ook niet echt een kat om binnen te houden want dat vind hij zelf niet fijn. Dan is het niet een lieve Dexter maar gromt en blaast hij naar je."

In September was de rode avonturier ook al even zoek.

Hopelijk komt hij snel weer terecht.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen