Aanbieding

De twee vrouwelijke honden in de straat

De twee vrouwelijke honden in de straat

© Suzette Hall - Facebook

Twee op straat achtergelaten honden weigeren gescheiden te worden: deze reddingsactie is hartverscheurend

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Onafscheidelijke vrienden, in goede en slechte tijden. Dat is iets wat deze twee honden bewijzen nadat ze niet van elkaar gescheiden willen worden.

Het is moeilijk om het verhaal van deze twee teefjes te achterhalen: zijn ze samen achtergelaten of zijn ze vrienden geworden door dezelfde ellende te delen en troost te vinden in deze bijzondere vriendschap? 

In ieder geval hebben bewoners van een buurt in Californië deze twee in nood verkerende teefjes al een week opgemerkt en contact opgenomen met de Logan's Legacy-organisatie, gespecialiseerd in het vangen en redden van zwerfhonden die helaas talrijk zijn in de regio. 

De teefjes zijn onafscheidelijk

Toen Suzette Hall, verantwoordelijke van de organisatie, ter plaatse kwam om de teefjes te vangen, werd ze geraakt door hun relatie. Voor haar ogen, twee totaal verschillende honden: een grote trotse Pit Bull en een kleine hond met ruw haar. Op het eerste gezicht lijkt er niets te zijn dat deze twee zeer verschillende honden qua stijl zou kunnen verbinden, maar toch lijken beide dieren een uitzonderlijke band te hebben. 

Toen Suzette Hall naar hen toe liep, kwamen de twee teefjes vrolijk naar haar toe en keken elkaar aan, alsof ze dachten dat iemand eindelijk was gekomen om hen te helpen. 

Het kleine teefje was gemakkelijk te vangen en op te pakken, en haar grote vriendin, een beetje terughoudend, bleef in de buurt... ze wilde absoluut niet gescheiden worden van haar kleine vriendin! Het was dus redelijk eenvoudig voor de verantwoordelijke van de organisatie om de twee dieren in haar auto te krijgen: zodra het kleine teefje in het voertuig was, toonde de Pit Bull snel haar verlangen om aan boord te gaan, en Suzette Hall hoefde alleen maar de deur te openen zodat de hond naar binnen kon springen. 

Heel blij om herenigd te zijn, hadden de twee teefjes het geluk Suzette te treffen: sommige organisaties zouden mogelijk niet hebben besloten om de Pitbull te helpen, omdat de asielen al vol zitten met honden van dat ras en het moeilijk is om ze te laten adopteren. Toch lijkt deze prachtige hond veel liefde te geven en verdient ze evenzeer een gezin te vinden! 

Uit veiligheid werd de Pitbull uiteindelijk in een grote kooi in de kofferbak van de auto geplaatst, maar het kleine teefje wilde absoluut niet gescheiden worden van haar. Suzette Hall besloot daarom om het kleine teefje in de kooi te plaatsen bij haar vriendin, en de twee teefjes vielen rustig in slaap.

Ze zijn Thelma (de grote) en Louise (de kleine) genoemd en zijn door een dierenarts gezien en verkeren in zeer goede gezondheid. 

De verantwoordelijke van de organisatie, gaf aan nog nooit zo'n relatie te hebben gezien en zo'n mooie redding in haar carrière te hebben meegemaakt, we hopen dat de hondjes snel geadopteerd kunnen worden.

Wist je dat jij ook een leven van een hond kunt redden?

Lees ook: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen