Aanbieding

Briefje met bericht

Het briefje dat werd gevonden bij de kat

© Tierschutzverein Ibbenbüren / Facebook

"Ik weet niet meer wat ik moet doen!" School in shock nadat ze een brief hebben ontvangen

Door Mae White

Online sinds

Wanhoop spreekt uit de paar regels. De lerares doet het enige juiste en pakt haar telefoon. Want nu moet er snel iets gebeuren!

Deze schooldag eind juni 2022 in Ibbenbüren begint met een tragisch incident. Een van de leraren van de school doet een onverwachte ontdekking. Iemand heeft iets in de school achtergelaten.

Het zijn een zak kattenvoer, een bak met accessoires en een knalrode transportkist met inhoud: een kat. Weer een harteloze achterlating? Het bijgevoegde briefje plaatst de zaak in een ander licht. Iemand wist duidelijk niet wat hij anders moest doen!

Kat achtergelaten voor de school

"Baasje is overleden, dierenasielen zitten vol. Ik weet niet wat ik moet doen. Vergeef me alstublieft!

staat er in handschrift op het briefje. Er staat ook dat het lieve diertje in de bench Mo heet en dat het een tien jaar oude binnenkat is. 

De lerares deed wat juist was en nam onmiddellijk contact op met de dierenbescherming en heeft hemel en aarde bewogen om een thuis voor Mo te vinden. Het asiel zat op dat moment namelijk helemaal vol. Via Facebook werd gezocht naar "een nieuw huis of een pleeggezin" voor Mo. Op 30 juni was het dan eindelijk zover: Mo kon verhuizen naar een pleeggezin.

Enorme opwinding op het internet

Ondertussen woedde er een ware verbale strijd op Facebook, waardoor het dierenasiel van Ibbenbüren verschillende reacties moest verwijderen en regelmatig vroeg om de toon te matigen. 

"Sorry, we hebben er geen woorden voor, waarom ???? Erfgenaam zijn ja, maar zorgen voor zijn geliefde huisdier, nee. Liever in de steek laten",

dat is hoe veel gebruikers het zien. De andere kant herinnert zich: "Natuurlijk is het verschrikkelijk om een dier in de steek te laten, maar deze persoon lijkt ook hulp nodig te hebben."

Wat vinden jullie hiervan? Zou jij een kat die je geërfd hebt wegbrengen of juist adopteren? Deel je comments met ons onder het artikel!

Ander nieuws: Museummedewerkers verwelkomen een nieuwe collega: haar komst blijft niet onopgemerkt (video)

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen