Aanbieding

Hondenogen wassen

Het oog van de Border Collie met wasmiddel erin

© crazelpupz - TikTok

Haar hond verloor bijna een oog door een wasmiddelcapsule: ze waarschuwt nu alle hondenverzorgers (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

"Ik wil gewoon niet dat nog een hond lijdt zoals Willow." De Newsweek-site gaf de waarschuwing door van een vrouw die haar hond bijna verloor.

Een vrouw die in het Verenigd Koninkrijk woont, legt uit dat een capsule waspoeder in de ogen van haar hond terecht is gekomen. Aanvankelijk denkt Jodie Forbes dat dit huiselijk ongeluk niets meer als "een kleine soap" is.

Een oog voor 90% aangetast

Als ze ontdekt dat het wasmiddel in het oog van haar Border Collie is gekomen, probeert ze het goedje uit het oog te krijgen met gedestilleerd water, zoals aangegeven op de verpakking van het wasmiddel.

"Ik had geen idee dat wasmiddel erger zou zijn dan zeep, dus ik volgde gewoon de instructies en hield het in de gaten", aldus Jodie.

Een dag later ontdekt Jodie dat het oog van haar hond er nog niet goed uitziet. "Ik spoelde het oog weer uit, waarna een duidelijk ontstoken derde ooglid zichtbaar werd evenals een troebel blauw oog." 

Ze haast zich direct naar de dierenarts om de hond te laten behandelen. Als ze bij de dierenarts aankomen, vertelt de dokter dat het oog voor 90% is aangetast. Er zijn maar liefst 5 afspraken nodig om de schade te herstellen.

"Er is ons verteld dat als we doorgaan met de druppels en het niet geïnfecteerd raakt, we een goed resultaat mogen verwachten."

Kijk hier naar de beelden van de hond met het groen doorlopen oog:

Ernstige gevolgen voor de gezondheid van de hond

Purina-dierenarts Dr. RuthAnn Lobos legde aan Newsweek uit dat "capsules, of ze nu geschikt zijn voor de was of de vaatwasser, felgekleurd zijn en vaak een leuke zachte textuur hebben, waardoor ze ondanks hun gevaar aantrekkelijk kunnen zijn voor dieren. Ze bevatten potentieel irriterende stoffen. Stoffen, zoals wasmiddelen en waterstofperoxide".

“Huisdieren kunnen last krijgen van mondzweren, ontsteking van de slokdarm, braken of diarree als ze ze inslikken. De pods zijn meestal onder druk verpakt, dus als een huisdier ze doorboort, kan de inhoud in hun ogen spuiten, waardoor ernstige hoornvlieszweren en conjunctivitis ontstaan, of in hun luchtwegen, waardoor bronchitis of longontsteking ontstaat."

Het is daarom raadzaam om deze producten buiten bereik van kinderen en dieren te houden. 

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen