Aanbieding

hond met Belgische naam
© Shutterstock

Belgische hondennamen: de leukste namen voor je hond

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het kiezen van een naam kan lastig zijn. Of het nu om specifieke Belgische of hondennamen in het algemeen gaat, je moet altijd goed nadenken over een naam. 

Wanneer je een nieuwe hond adopteert moet je veel beslissingen nemen. Wellicht weet je al welk ras je wilt en of je een puppy of volwassen hond gaat adopteren, maar heb je al een nieuwe naam bedacht? Idealiter past de naam goed bij de persoonlijkheid, postuur en ras van de hond. 

Wellicht dat je gekozen hebt voor een Ardense koehond, Belgisch Griffonnetje of een Mechelse herder. In dat geval wil je natuurlijk een aantal mooie Belgische hondennamen vinden waaruit je kunt kiezen. 

Gelukkig heeft Wamiz al een hoop Belgische hondennamen voor je uitgezocht en de leukste op een rijtje gezet. Lees snel verder om ze allemaal te ontdekken. 

ReuTeefjes   
AdrianAlicia
AlbertAmelia
AlexisCamille
ArthurChristine
BobClaire
EddyDita
FilipElla
FreddyEnora
JackyFreida
JeromeIsadora
LouisJulie
MarcLisa
MichyMaryna
RobertMelanie
ThierryNancy
ThomasNathalia
WillyNorah
YannickTessa

 

Belgische hondennamen voor teefjes

Alicia

Alicia is een Engelse meisjesnaam en betekent "nobel" en "vriendelijk". Als jouw hond een schat van een beestje is dan is de naam Alicia een "match made in heaven"!

Dita

Voor een Belgische viervoeters met mediterraan bloed is de Spaanse naam Dita perfect. Dita is lekker kort en dus handig in het dagelijks gebruik en betekent "op zoek naar weelde".

Enora

Enora is een Griekse naam voor meisjes en betekent "licht, fakkel en zonnestraal". Kortom, als jouw hond het zonnetje in huis is noem haar dan Enora!

Julie

Julie is afgeleid van Julius. Julius is een Latijnse naam waarvan men de betekenis niet met zekerheid heeft kunnen achterhalen. Wellicht dat er een verband is met het Griekse woord ioulos, wat "de eerste, wollige baardharen" betekent. De wollige baardharen staan symbool voor jeugdigheid en past prima bij een opgewekt Belgisch ras als de Epagneul nain continental.

Melanie

Melanie is afgeleid van Melania. Melania is een Griekse naam die afstamt van het woord "melas" of "melaina", wat "zwart" betekent. De Groenendaeler is een hond die deze naam met verve kan dragen.  

Norah

Norah is afgeleid van Nora en is een verkorte vorm van Eleonora. Norah betekent "eervol" en een goede naam om je liefde te tonen voor je pas geadopteerde viervoeter. 

Belgische hondennamen voor Reutjes

Alexis

Alexis is een Engelse naam voor zowel teefjes als reutjes. Alexis betekent "beschermer van het volk" en past goed bij een trouwe Mechelse herder. 

Arthur

De oorsprong en betekenis van de naam Arthur zijn nooit helemaal achterhaald, maar in het Keltisch betekent het "beer".

Filip

Filip is afgeleid van Filippus, een Griekse naam. Filippus betekent "liefhebber van paarden".

Jerome

Jerome is afgeleid van Jeroen, en de naam Jeroen stamt af van de Griekse naam Hieronymus. Het betekent zo veel als "heilige naam".

Thierry

Thierry is een Franse naam en betekent "heerser van de mensen". Dus als jij een dominante hond hebt geadopteerd is Thierry een toepasselijke naam. 

Yannick

Yannick komt van de Bretonse (Franse) naam Yann. Yann is afgeleid van Johannes, een Hebreeuwse naam die "God is genadig" betekent. 

Wellicht ben je nog steeds op zoek naar een krachtige naam. Lees dan ook dit artikel met nog eens 100 namen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen