Magyar Agár

Andere naam: Hongaarse windhond

Magyar Agár

De Magyar Agár is een hond die in zijn thuisland wordt gebruikt voor de jacht. Op windhondenrenbanen is het zijn uithoudingsvermogen dat hem onderscheidt van andere windhonden. Het stelt hem in staat zeer lange afstanden af ​​te leggen, zelfs als hij niet zo snel rent.

Algemene informatie Magyar Agár

Hoe oud wordt een Magyar Agár? :

8

20

13

15

Karakter :

Jager

Grootte Magyar Agár :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De voorouders van dit Hongaarse hondenras zouden in de 9e eeuw met de eerste Hongaren naar Europa zijn gekomen. Ze bleven eeuwenlang in hun oorspronkelijke staat totdat ze in de 19e eeuw werden gekruist met windhonden.

FCI groep

FCI groep

Groep 10 - Windhonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Magyar Agár

Grootte Magyar Agár

Teef : 62 tot 67 cm

Reu : 65 tot 70 cm

Gewicht Magyar Agár

Teef : 25 tot 30 kg

Reu : 25 tot 30 kg

Vachtkleur Magyar Agár

Vachttype

Oogkleur Magyar Agár

Bruin

Uiterlijke kenmerken Magyar Agár

Slanke maar sterke hond die niet te massief en niet te delicaat is. Het ras is meer langwerpig dan vierkant gebouwd en heeft goed ontwikkelde spieren, een sterke botstructuur en lange, zeer krachtige poten. Het hoofd heeft de vorm van een langwerpige driehoek; de schedel is relatief breed; de snuit is sterk en niet te puntig. De ogen zijn middelgroot en steken niet uit. De oren zijn hoog aangezet, niet te dun en vallen halverwege in een V-vorm of worden gedragen als een windhond. Ze mogen niet altijd rechtop worden gedragen. De staart is niet te dun, reikt tot aan het spronggewricht en is aan de punt licht gebogen. Het wordt nooit hoger dan horizontaal gedragen.

Goed om te weten

Karakter

66%

Aanhankelijk

Deze hond is erg zachtaardig tegenover de leden van zijn adoptiegezin en is iets minder gierig met tekenen van genegenheid dan andere windhonden.

66%

Speels

Hij is niet de ‘leukste’ hond ter wereld, maar hij brengt wel graag tijd door met zijn mensen.

66%

Rustig

Binnen kan hij zich heel braaf en gereserveerd gedragen, maar zodra hij de kans krijgt om te rennen, laat hij zijn grote energie los.

66%

Intelligent

Het is een intelligent dier dat snel begrijpt wat er van hem verwacht wordt.

100%

Jager

Zoals het een windhond betaamt, beschikt hij over een sterk jacht- en speurinstinct. Jagen met hem is echter verboden in Nederland. In plaats daarvan moet je zeker met hem gaan coursen om aan zijn behoeften te voldoen.

100%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

De Magyar Agár is zeer gereserveerd tegenover vreemden. Ze vermijden vaak contact en vermijdt conflicten buiten zijn gebied. 

33%

Onafhankelijk

Deze windhond is erg gevoelig en heeft regelmatig contact met zijn baasjes nodig.

Gedrag Magyar Agár

33%

Kan goed alleen zijn

In tegenstelling tot andere, meer onafhankelijke windhonden, houdt deze er niet van om alleen te zijn en heeft hij moeite met periodes van afwezigheid van zijn verzorgers. Dit geldt vooral als hij er van jongs af aan niet echt aan gewend is om alleen te zijn.

66%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

De training van windhonden moet altijd voorzichtig, zachtaardig en positief zijn om goede resultaten te bereiken en met voldoende aandacht voor de grote gevoeligheid van deze honden. Geweld en brutaliteit werken helemaal niet voor hen en maken ze erg ongelukkig.

Daarom is het trainen van deze hond soms vervelend. Je moet geduld hebben met de Magyar Agár-puppy, vooral in het eerste jaar van zijn leven, en hem coherent en gewetensvol trainen.

33%

Blaft graag

Het zijn zeer stille honden.

100%

Neiging om weg te lopen

Zijn jachtinstinct en zijn extreem goed ontwikkelde reukvermogen zorgen ervoor dat deze hond sporen en weg kan lopen uit zijn gebruikelijke omgeving als deze niet voldoende beveiligd is.

33%

Neiging om dingen kapot te maken

De Magyar Agár is binnen rustig en gereserveerd. In de regel zullen ze niet snel iets kapot maken.

33%

Eetlust

Zoals veel windhonden is deze niet al te vraatzuchtig, waardoor het soms moeilijk is om zijn aandacht te trekken, vooral tijdens de training.

100%

Geschikt als waakhond

Het is een goede waakhond omdat hij heel dicht bij zijn sociale groep staat en nogal wantrouwig is tegenover vreemden. Deze eigenschap is zeldzaam bij windhonden.

66%

Geschikt als eerste hond

Liefhebbers van windhonden kunnen deze als hun eerste hond adopteren, vooral omdat hij minder onafhankelijk is dan zijn naaste familieleden. Dit ras is echter nog steeds vrij ongebruikelijk en je moet je bewust zijn van de onderscheidende kenmerken voordat je een hond van dit ras adopteert.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Magyar Agár ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Magyar Agár geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

66%

Kan de Magyar Agár in een appartement leven?

Deze hond kan zich aanpassen aan het leven in een appartement, maar moet vanaf jonge leeftijd gewend zijn aan een stedelijke omgeving en gesocialiseerd worden, zodat zijn grote gevoeligheid niet verandert in pathologische angst.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

Ongeacht zijn levensstijl moet deze hond de kans krijgen om te rennen. Dit is een behoefte die bijna essentieel is om te overleven. Daarnaast is het, in tegenstelling tot veel andere windhonden, een hond met veel uithoudingsvermogen en kan hij zeer lange tijd en snel rennen.

De Magyar Agár moet de kans krijgen om zijn grote energie kwijt te raken tijdens lange wandelingen en sportactiviteiten zoals CaniCross, Bikejoring, Lure Coursing, etc.

33%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Zijn formaat en verlegenheid zorgen ervoor dat hij niet rustig met zijn baasjes kan reizen, vooral niet als er veel mensen in de buurt zijn.

Gezelschap

100%

Kan een Magyar Agár samen met katten?

Hij kan zonder problemen samenleven met een kat. Dit geldt vooral als de twee diersoorten samen zijn opgegroeid.

100%

Kan een Magyar Agár samen met honden?

Als hij van jongs af aan goed gesocialiseerd is, verlopen ontmoetingen met andere honden goed. In de regel gedraagt ​​deze hond zich speels tegenover zijn leeftijdsgenoten.

66%

Is de Magyar Agár een kindvriendelijke hond?

Hij kan redelijk goed overweg met kinderen, maar ze dienen voorzichtig te zijn bij deze gevoelige hond.

66%

Is een Magyar Agár geschikt voor ouderen?

Het is een hond die geadopteerd kan worden door ouderen, maar alleen als ze nog actief genoeg in het leven staan.

%}

Wat kost een Magyar Agár?

De prijs van een Magyar Agar varieert afhankelijk van de herkomst, leeftijd en geslacht. Gemiddeld kost een hond met stamboekregistratie € 850,-. De meest waardevolle lijnen kunnen worden verkocht voor maximaal € 1.000.

Het gemiddelde budget ligt rond de € 40/maand om aan de behoeften van een hond van dit formaat te voldoen.

Verzorging

Deze kortharige windhond heeft geen speciale verzorging nodig. Het is voldoende om hem regelmatig te borstelen.

Haaruitval

Ze verliezen weinig haar.

Voeding Magyar Agár

Deze hond heeft een traditioneel dieet nodig (met rauw vlees) of kan, afhankelijk van het budget van de verzorgers, worden voorzien van industrieel geproduceerd voedsel in de vorm van hoogwaardig droogvoer.

Je moet hem in ieder geval niet met een volle maag laten rennen, anders kan hij last krijgen van maagtorsie. Daarom moet je de maaltijden aanpassen aan de fysieke activiteiten.

Gezondheid Magyar Agár

Hoe oud wordt een Magyar Agár?

14 jaar.

Sterk/ bestendig

Deze zeer robuuste hond is natuurlijk en elegant tegelijk.

Kan goed tegen warmte

Deze windhond mag tijdens hittegolven niet rennen om hem te beschermen.

Kan goed tegen kou

De Magyar Agar kan prima buiten in de tuin leven, maar geeft de voorkeur aan het comfort van een warm huis, vooral in de winter, omdat hij de kou niet goed verdraagt.

Neiging om snel aan te komen

Hij moet zijn slanke figuur behouden door middel van regelmatige lichamelijke activiteit en een soortspecifiek dieet.

Veelvoorkomende ziektes

  • Schildklierproblemen
  • Progressieve Retinale atrofie
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen