Lhasa Apso

Foto: volwassen hond ras Lhasa Apso
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Lhasa Apso heeft een levensverwachting van 14 tot 18 jaar.

Karakter

Grootte

Klein

Volwassen afmetingen

Teef 18 tot 28 cm
Reu 20 tot 30 cm

Volwassen gewicht

Teef 4 tot 6 kg
Reu 5 tot 7 kg
Vachtkleur
Zwart Wit Bruin Blauw Zandkleurig
Vachttype
Lang Ruw
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Lhasa Apso kost tussen de 750€ en 1400€

Goed om te weten

Meer informatie over de Lhasa Apso

Oorsprong en geschiedenis van de Lhasa Apso

Het ras is geëvolueerd in boeddhistische kloosters en dorpen rond de heilige stad Lhasa. De Lhasa Apso is erg oud en heeft zich pas vrij recentelijk verspreid naar Europa (rond de jaren '20), maar is meteen populair geworden.

Ze zijn het resultaat van een kruising tussen de Tibetaanse Terriër en de Tibetaanse Spaniel. In China beschouwden ze het ras als een 'geluksbrenger'-hond en ze kregen zelfs de bijnaam' talismanhond' toen ze voor het eerst in Europa aankwamen. De eerste Lhasa Apso Club in Engeland werd opgericht in 1933. Het ras werd toen geassocieerd met de Terrier-categorie, maar de American Kennel Club verwijderde het uit de werkhondengroep en bevestigde zijn classificatie als gezelschapshond in 1955.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Lhasa Apso

  • Groep 9 - Gezelschapshonden

  • Section 5 : Tibetan breeds

Opvoeding van de Lhasa Apso

Gevoelig, intelligent en soms een beetje verstrooid, deze kleine Tibetaanse hond heeft behoefte aan structuur. Sommige levensregels morgen ingevoerd worden zodra ze bij je komen wonen, om te voorkomen dat ze slechte gewoonten ontwikkelen.

We hebben wel eens de neiging om toe te geven aan kleinere hondenrassen, maar de Lhasa Apso is juist gebaad bij consistentie en discipline - net als hun grotere soortgenoten! 

Alle aspecten van de training moeten al op honge leeftijd starten. Bij korte en regelmatige sessies, zal de basis van discipline snel worden opgenomen. Consistentie en samenhang zijn de sleutelwoorden bij het behalen van optimale resultaten met deze hond.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Lhasa Apso

De prijs van een Lhasa Apso varieert afhankelijk van de afkomst, leeftijd en het geslacht en ligt tussen de €750 en €1400. Houd rekening met een prijs van rond de €1000 voor honden met een stamboom, de hogere lijnen kunnen zelfs oplopen tot €2000.

Met betrekking tot het maandelijkse budget dat nodig is om aan de behoeften van deze hond te voldoen - inclusief kwaliteitsvoeding en basiszorg (ontworming, vaccins, verzorging, enz.) - moet je een gemiddelde schatten van €60 per maand.

Wil je een hond van het ras Lhasa Apso?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Lhasa Apso ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Lhasa Apso geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: