Aanbieding

Busje met open deuren

Toen de politie de inhoud zag waren ze geshockeerd

© Art Konovalov / Shutterstock

Verdacht busje met eindbestemming Nederland onderschept op Oostenrijkse grens

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds Bijgewerkt op

Politie en douane doen een schokkende ontdekking bij de Oostenrijks-Hongaarse grensovergang, gelukkig hadden ze het juiste instinct.

Eind mei vond er een botsing plaats aan de Oostenrijks-Hongaarse grens. De douane- en politiebeambten hadden onmiddellijk een slecht voorgevoel bij een van de betrokken voertuigen: een bestelwagen uit Oekraïne. Toen zij de deuren van de laadruimte openden, werden hun vermoedens bevestigd.

Betrapt na uren rijden

Opgepropt in de laadruimte van het busje, vindt de politie negen puppies tussen de vier en zes maanden oud. De kleine beestjes zijn al uren onderweg. Spaniel-dame Trinity en Maltezer Baby komen vanuit Oekraïne maar sommige andere honden, waaronder Chihuahua Ron, Shiba Inu Yesim en Franse Bulldog Skoda komen helemaal vanuit Wit-Rusland. Een reis van meer dan 1500 kilometer in kleine benches. Een nachtmerrie voor de jonge viervoeters. 

Eindbestemming Nederland

In totaal zouden dieren ter waarde van 15.000 euro over de grens worden gesmokkeld en naar Nederland worden gebracht om daar verkocht te worden aan particuliere kopers. Volgens hun eigen verklaringen hadden de twee Oekraïense dierenhandelaars de honden van het internet of van particuliere fokkers gekocht voor een bedrag van 500 euro.

Quarantaine en daarna een nieuw leven

De twee mannen worden beschuldigd van smokkel en de vieroveters zullen nu een drie maanden quarantaine worden geplaatst in het GES-Instituut voor diergeneeskunde in Mödling, Oosterijk.

Daarna moeten er geschikte gezinnen voor de honden worden gevonden. Na hun hobbelige start, hebben ze het meer dan verdiend!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen