Aanbieding

Familiefoto met hond

Deze hond stierf door een veelvoorkomend ingrediënt in alle keukens. 

© Kate Chacksfield / Facebook

Getroffen familie waarschuwt baasjes nadat hun hond is overleden door gebruik van xylitol

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een waarschuwing voor iedereen in de hoop dat het trieste verhaal van Ruby zal dienen als een les over de gevaren van bepaalde voedingsstoffen die schadelijk zijn voor honden.

Kate Chacksfield woont in Londen met haar hondje Ruby en de rest van haar familie. 

Onafscheidelijk brachten Kate en Ruby veel tijd samen door, tot Ruby helaas stierf na het eten van brownies..

Een dodelijk en onbekend ingrediënt

Iedereen weet dat chocolade slecht is voor honden - en katten trouwens ook - maar niet alle andere dingen die gevaarlijk kunnen zijn voor onze harige vrienden zijn altijd even bekend. Kate Chacksfield kwam hier op een harde manier achter, samen met haar hondje.

Het gebeurde allemaal toen Kate besloot om suikervrije brownies te maken door zoetstof toe te voegen in plaats van suiker, omdat ze op dieet was. Maar deze kleine traktaties kon Ruby niet weerstaan en nadat ze er twee had weten te bemachtigen.

Niets is schadelijker voor de hond dan de grote hoeveelheid xylitol die ze binnenkreeg, wat schadelijk is voor honden, en ze werd binnen 36 uur ziek.

Een hartverscheurend afscheid

Nadat ze merkte dat haar hond niet goed was, bracht Kate haar meteen naar de dierenarts, maar helaas was het al te laat voor de arme Ruby, die met de minuut verslechterde.

Met de hulp van de dierenarts vocht Ruby nog een paar dagen tussen leven en dood, maar uiteindelijk, met alle wanhoop en ongeloof van haar familie, overleed ze.

Vandaag willen Kate en haar familie dat Ruby's dood anderen bewust maakt van de gevaren van Xylitol, dat in verschillende lightproducten zit of zelfs in kauwgom en andere snoepjes.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen