Aanbieding

Mini Sheepadoodle bayley lijkt op Snoopy

Doet Bayley je aan iemand denken?

© Instagram @ bayley.sheepadoodle

Bayley, de Mini Sheepadoodle lijkt veel op een bekend stripfiguur, kan jij het raden?

De redactie

Online sinds

Bayley ziet eruit als een versie van vlees en bloed van een beroemd stripfiguur. Maar wat zit hierachter?

Een kleine 2-jarige hond genaamd Bayley krijgt veel aandacht op het internet vanwege een gelijkenis met een bekend stripfiguur.

Doet deze schattige zwart-witte Mini Shepadoodle, een kruising tussen een Duitse Herder en een Poedel, je niet aan iemand denken?

Veel dierenliefhebbers zullen verbaasd zijn over hoeveel Bayley lijkt op Snoopy, de beroemde hond van Charlie Brown uit de Peanuts-strips.

Zijn slappe zwarte oren, zijn grote zwarte knoopneus en zelfs de grootte en vorm van zijn hoofd lijken perfect overeen te komen met het bekende Snoopy-beeld.

Wie is Bayley, de Mini Sheepadoodle?

Bayley heeft meer dan 200.000 volgers op het aan hem gewijde Instagram-account. Achter een dergelijke tederheid gaan echter de gezondheidsgevolgen schuil van het kruisen van totaal verschillende rassen.

Zogenaamde designer honden zijn een duidelijk bewijs van menselijke oplegging aan dieren, kruisingen gemaakt door het selecteren van kenmerken en aanpassingen voor esthetische doeleinden.

Zelfs de pionier van de designhond, Wally Conron, heeft publiekelijk berouw getoond na het creëren van de Labradoodle, het resultaat van het kruisen van een Labrador en een Poedel.

De bekendheid van Bayley dreigt dus het verschijnsel designer dog te populariseren en de handel in deze voor de gezondheid van viervoeters gevaarlijke hybriden te vergroten.

Meer nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen