Aanbieding

Opera zingende kat gaat viraal: iedereen staat verstelt van zijn talent (video)

kat en meisje zingen cat-wow

Deze operakat geeft graag een show

© Richdiane TV / Youtube

Geen operaliefhebber? Na het zien van dit filmpje droom je van een reis naar operastad Wenen. Ook jij! 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Een lijst maken met de tien meest legendarische operazangers is een onmogelijke opdracht. Hoe vergelijk je Maria Callas met 'de stem van de eeuw' Joan Sutherlands? Of Luciani Pavarotti met onze eigen Marco Bakker? Hoe dan ook: wij hebben onze idool ontmoet.

Uitstekend Zanggehoor 

Maar voor we je aan dit nieuwe operatalent voorstellen, even dit.  Een goede zangtechniek vereist een goed gehoor. Met die kennis in je achterzak vraag je je af waarom mensen zichzelf zanger(es) of zelfs operazanger(es) durven noemen. Want wist je dat katten beter kunnen horen dan mensen en honden? Dat katten een gehoorbereik hebben van 45 tot 64.000 Hertz, en dus geluiden kunnen horen die zowel lager als hoger zijn dan wat onze oren horen?  En dan vooral hoger – bijna twee hele octaven hoger? Je snapt dat, ondanks al onze goede bedoelingen, ons gezang al snel een beetje pijnlijk is voor de getrainde oren van katten. Oftewel: Jouw opera gezang zal je kat als kattengejank in de oren klinken. 

Zangles 

Zoiets is er ook aan de hand in dit filmpje. We kijken naar een jong operatalent dat bezig is met haar zangoefeningen. De repetitie wordt echter ruw onderbroken door haar kat, die laat horen hoe het écht moet. De zangeres pakt het sportief op. Maar het zou Wamiz niet verbazen als ze haar carrïereplannen intussen heroverweegt.

Kijk, luister en oordeel zelf:

Meer leuke kattenvideo's:

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen