Aanbieding

Van Gogh-Pitbull

Van Gogh heeft een ongewoon talent

© Facebook / Happily Furever After Rescue

Niemand wil deze Pitbull met één oor: maar dan doet de hond iets dat alles veranderd (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Hij heeft nog maar één oor, doordat hij als vechthond werd ingezet, maar dan komt de ware aard van het beestje nar boven en wordt hij een ster.

Dat de vriendelijke Boxer-Pitbull-mix nog leeft, is een wonder. Het mannetje werd ingezet bij hondengevechten in North Carolina (VS). Toen hij werd bevrijd, was een van zijn oren zo zwaar beschadigd dat het moest worden geamputeerd.

De juiste naam voor de lieve kerel, die alles geeft voor knuffels, is ook snel gevonden: Van Gogh. De beroemde Nederlandse schilder had immers maar één oor. Maar noch zijn vriendelijke karakter, noch de opvallende naam helpen het reutje om een ​​thuis te vinden. Niemand geeft om hem.

Een idee

Uiteindelijk bracht Jaclyn Gartner, oprichter van de stichting Happily Furever After Rescue, hem naar Connecticut. En ook zij heeft geen geluk met de bemiddeling. Vier maanden lang was er volledige radiostilte. Dan heeft Jaclyn een idee: "Ik had TikTok-video's gezien van andere honden die tekeningen maakten. Waarom zou Van Gogh dat ook niet kunnen?”

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels is Van Gogh een bekend figuur door zijn abstracte kunstwerken met energieke toetsen. De truc achter dit verhaal? Jaclyn doet wat verf op een canvast, en wikkelt dit vervolgens in plastic folie. Dan wordt er een dunne laag pindakaas op aangebracht en dan kan de hond los gaan.

 

Zal Van Gogh nog een thuis vinden?

Alleen wat betreft de adoptie ging veranderde er in eerste instantie niets. Het was alleen Van Goghs eigen online veiling die uiteindelijk dubbel in de roos schoot. Een tiental van zijn schilderijen worden verkocht en eindelijk is er iemand die de Pitbull een thuis wil geven. En de Maestro kan ook blijven schilderen - met zoveel fans wereldwijd.

Het geld dat met de schilderijen wordt opgehaald, komt nog steeds ten goede aan het dierenasiel.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen