Snowshoe

Snowshoe

De Snowshoe is een Amerikaanse kat geïnspireerd op het Victoriaanse tijdperk. Hun witte poten doen denken aan sneeuwschoenen, en daar komt hun naam vandaan. Tegenwoordig is deze kat nog steeds zeldzaam, maar worden ze elk jaar populairder omdat ze zo leuk zijn. Ze zijn spraakzaam, lief en integreren goed in het gezinsleven. Om hun doelen te bereiken, steken ze graag de handen uit de mouwen!

Algemene informatie Snowshoe

Hoe oud wordt een Snowshoe? :

7

20

12

15

Karakter :

Aanhankelijk Speels Rustig Intelligent

Vachttype :

Naakt Kort Lang

Herkomst en geschiedenis

Eind jaren zeventig begon een Amerikaanse fokker met het fokken van een ras van Siamese katten met witte poten, net zoals ze zag op foto's uit het Victoriaanse tijdperk. Om aan dergelijke katten te komen, kruiste ze Siamese katten met tweekleurige Amerikaanse kortharen en waarschijnlijk ook met Birmaanse katten.

Het is een ras dat nog steeds erg zeldzaam is, maar langzamerhand steeds populairder wordt. In 1983 erkende de CFA als eerste kattenfokkerij-organisatie de Snowshoe de FIFe volgde pas in 2004.

Uiterlijke kenmerken Snowshoe

  Grootte Snowshoe

  Vrouwtjes kat : 30 tot 35 cm

  Mannetjes kat : 30 tot 35 cm

  Er is geen informatie over wanneer deze katten hun volgroeide grootte bereiken. 

  Gewicht Snowshoe

  Vrouwtjes kat : 3 tot 5 kg

  Mannetjes kat : 3 tot 6 kg

  Vachtkleur Snowshoe

  Vachttype

  Oogkleur Snowshoe

  Blauw

  Uiterlijke kenmerken Snowshoe

  De Snowshoe is middelgroot en staan bekend om hun slanke lichaamsbouw in combinatie met enorme spieren. Hun driehoekige kop heeft ronde contouren. Hun snuit en oren zijn middelgroot.

  Hun korte vacht voelt zacht aan. Het is een Point-kat, maar je hebt ze in twee verschillende variaties: met een omgekeerde witte V op het voorhoofd of met vier witte poten.

  Deze katten zijn hoogpotig en hebben de elegantie van hun voorouder, de Siamees.

  Goed om te weten

  De beroemde en inmiddels helaas overleden Grumpy Cat, die de afgelopen jaren enorm populair was op internet, heeft mogelijk Snowshoe voorouders gehad. 

  Karakter Snowshoe

  • 100%

   Aanhankelijk

   Ze zijn over het algemeen sociaal, zachtaardig en knuffelig. 

  • 100%

   Speels

   Dagelijkse speelsessies zijn een uitstekende manier om ze actief te houden en te voldoend aan hun dagelijkse behoefte aan lichaamsbeweging. 

  • 100%

   Rustig

   Ze zijn doorgaans kalm en levendig. Dit leidt tot een prettige balans tussen uitbundige momenten en momenten van rust.

  • 100%

   Intelligent

   Ze zijn nieuwsgierig en scherpzinnig. Ze verkennen graag hun omgeving en zijn vindingrijk om zichzelf uit de problemen te houden. De katten zijn gemakkelijk te trainen en kunnen bijvoorbeeld op commando zitten of een pootje geven. 

  • 66%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Deze katten zijn meestal erg geïnteresseerd in alles wat nieuw is. Natuurlijk zijn er veel factoren die de verlegenheid van een kat ten opzichte van vreemden kunnen beïnvloeden, waaronder eerdere ervaringen. 

  • 66%

   Onafhankelijk

   Deze katten kunnen wennen aan een relatief eenzaam bestaan, wanneer ze voldoende afleiding en beweging krijgen. Vaak zijn het echter buitengewoon gezellige katten. 

   Gedrag Snowshoe

   • 100%

    Spraakzaam

    Veel katten van dit ras gebruiken graag hun stem. Ze zijn spraakzaam en nemen dan ook graag deel aan een gesprek binnen hun adoptiefamillie.

   • 100%

    Behoefte aan beweging/ sportief

    Snowshoes hebben veel beweging nodig, deze krijgen ze het liefste door lange speelsessie, alleen of met de familie.

   • 66%

    Neiging om weg te lopen

    Deze kat is actief en nieuwsgierig. Ze heeft de reputatie een beetje een ontdekkingsreiziger te zijn. Je moet dus goed opletten!

   • 100%

    Eetlust

    De Snowshoe is vrij actief en kan de neiging hebben hebberig te zijn. Het is daarom aan te raden om een interactieve voerbak aan te schaffen. Zo kan de Snowshoe al spelenderwijs de eetlust stillen.

    Vind je alle rassen leuk en weet je niet welke je moet kiezen? Wamiz helpt je om de perfecte match te vinden!

    Gezelschap

    • 66%

     Kan een Snowshoe samen met katten?

     Een goede socialisatie van de kittens, het geleidelijk wennen aan elkaar en een omgeving met veel hooggelegen schuilplekken maken het allemaal gemakkelijker voor deze katten om samen te leven. 

    • 100%

     Kan een Snowshoe samen met honden?

     Deze katten kunnen wennen aan het leven met een hond. Dit komt met name doordat ze vaak op zoek zijn naar sociale interactie. Je moet ze wel geleidelijk aan elkaar voorstellen en de katten hoger gelegen schuilplekken bieden wanneer ze contact met de hond willen vermijden. 

    • 100%

     Is de Snowshoe een kindvriendelijke kat?

     Het is belangrijk om de lichaamstaal van katten aan kinderen uit te leggen. Om een goede relatie op te bouwen, moeten de kinderen de grenzen van de kat leren te respecteren. Als dat gebeurt kunnen ze heerlijk samen spelen en knuffelen. 

    • 66%

     Is een Snowshoe geschikt voor ouderen?

     Het is duidelijk dat iedere kat uniek is en het gedrag kan verschillen. Aangezien ze zowel kalm als energiek zijn passen ze prima bij ouderen. Ze moeten uiteraard wel de verantwoordelijkheden nemen voor de kat en aan de nodige speelsessies kunnen deelnemen.

     Wat kost een Snowshoe?

     Gemiddeld kost een Snownshoe-kitten van één ras tussen de €600 en €1300. De prijs varieert vaak op basis van afstamming, ras, leeftijd en geslacht.

     Houd rekening met een minimum van € 30 per maand om te voorzien in de voedsel- en medische behoeften van jouw kat om ervoor te zorgen dat deze in goede gezondheid blijft.

     Verzorging

     Het verzorgen van de vacht is heel eenvoudig en af en toe borstelen volstaat. 

     Haaruitval

     Ze verliezen weinig haar.

     Voeding Snowshoe

     Een dieet van goede kwaliteit, aangepast aan de leeftijd en lichamelijke conditie is essentieel. Je moet een dieet vinden dat aan hun energiebehoeftes voldoet, rekening houdend met het feit dat het speelse en actieve katten zijn. 

     Gezondheid Snowshoe

     Hoe oud wordt een Snowshoe?

     Ze worden gemiddeld 12 tot 15 jaar, maar sommigen worden aanzienlijk ouder. 

     Sterk/ bestendig

     Hun korte, dikke vacht biedt ze enige bescherming tegen de kou, maar bij extreme temperaturen is dat niet voldoende. Ze zijn dus niet bijzonder goed bestand tegen extreme kou of hitte.

     Neiging om snel aan te komen

     Dit ras is niet bijzonder vatbaar voor overgewicht, waarschijnlijk omdat ze daar te actief voor zijn. Als aan hun behoefte aan lichaamsbeweging wordt voldaan zal dit het risico op overgewicht aanzienlijk verminderen. 

     Veelvoorkomende ziektes

     Aangezien de Snowshoe nogal zeldzaam is, hebben we weinig informatie over de gezondheid van deze katten. Hoewel dit ras in goede gezondheid verkeert, wordt het toch aanbevolen om minimaal een keer per jaar de dierenarts te bezoeken om de gezondheid te controleren. Sommige katten kunnen ziektes krijgen die veel voorkomen bij huiskatten, zoals gebitsproblemen. 

     Voortplanting

     Ondanks hun relatieve zeldzaamheid zijn alleen paringen tussen Snowshoe katten toegestaan. 

     Laat een reactie achter over dit ras
     0 reacties
     Verwijderen bevestigd

     Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

     Log in om een reactie te plaatsen