Havana Brown

Andere namen : Havana kat, Chestnut Oriental Shorthair, Chestnut Havana, Zwitserse Bergkat, Swiss Mountain Cat

Foto: volwassen kat ras Havana Brown
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Havana Brown heeft een levensverwachting van 15 tot 20 jaar.

Karakter

Volwassen afmetingen

Poes 22 tot 27 cm
Kater 25 tot 30 cm

Volwassen gewicht

Poes 2 tot 3 kg
Kater 3 tot 4 kg
Vachtkleur
Bruin
Vachttype
Kort
Oogkleur
Groen

Aankoopprijs

Een Havana Brown kost tussen de 600€ en 1100€

Goed om te weten

Meer informatie over de Havana Brown

Oorsprong en geschiedenis van de Havana Brown

De Havana Brown komt uit Thailand (voorheen Siam). Het is het resultaat van een kruising tussen Tonkanezen en Birmese katten. Vroeger geloofde men dat deze kat geluk zou brengen en bescherming zou bieden tegen boze geesten. Nadat ze waren geïmporteerd, verdween ze uit Europa omdat katten met blauwe ogen zoals de Siamees de voorkeur hadden.

Na de Tweede Wereldoorlog was barones Miranda von Ullman op zoek naar een chocoladekleurige kat. Nadat de Birma-kat in Engeland was geïmporteerd, groeide de belangstelling voor deze vachtkleur. Fokkers waren geïnteresseerd in nieuwe fokprogramma's waarin Siamezen met chocoladekleurige Colourpoints werden gekruist met zwarte katten, katten van het Russische blauwe ras of zwarte Perzische katten. Hierdoor ontstond een nieuw, uniform chocoladekleurig ras. De Engelse Siamese Cat Club accepteerde toen alleen Havana-katten met groene ogen.

In 1952 werd de eerste Havana kater geboren. Zijn naam was Elmtower Bronze Idol en hij is de voorouder van alle Havana Browns die sindsdien zijn geboren. De Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) erkende de naam Chestnut Foreign Shorthair in 1958. In Europa staat deze kat echter bekend als de Havana kat of Havana Brown kat. In 1976 werd ze in Californië geïmporteerd.

Het Siamese kattentype met lange lichaamslijnen en uitgesproken spieren werd door de Engelsen verder ontwikkeld. Het oorspronkelijke, rechthoekige en gespierde type werd echter door de Amerikanen voortgezet.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Havana Brown

Gemiddeld kost een Havana Brown kitten van één ras tussen de €600 en €1100. De prijzen variëren vaak afhankelijk van afstamming, ras, leeftijd en geslacht.

Je moet gemiddeld €30 per maand budgetteren om aan de behoeften van deze kat te voldoen. Dit budget omvat kwaliteitsvoeding en eventuele kosten die worden gemaakt om ze in goede gezondheid te houden.

Wil je een kat van het ras Havana Brown?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Havana Brown ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Havana Brown geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: