Ca de Bou

De Ca de Bou is een waakhond die door het levendige en tegelijkertijd rustige karakter ook zeer geschikt is als gezinshond. Ze voelen zich zowel binnen als buiten comfortabel en zijn een ideale metgezel voor actieve verzorgers die een moedige, sterke en betrouwbare hond willen.
Algemene informatie Ca de Bou
Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...
Herkomst en geschiedenis
Vroeger bevonden ze zich op de handelsroutes tussen de Oriënt en het Westen aan de Middellandse Zee. De hond die werd gebruikt om zich in de havens te verdedigen tegen piraten werd "mastiff van het Iberisch schiereiland" genoemd. Het waren jacht- en vechthonden. In de 18e eeuw, toen Mallorca een Engelse kolonie werd na het Verdrag van Utrecht, begonnen de Engelsen hun waakhond te kruisen met deze hond. Dit is hoe de Ca de Bou werd geboren. Een Spaans boek over de oorsprong van hondenrassen uit 1923 vermeldt al het bestaan van dit ras. Het eerste exemplaar werd in 1928 in een stamboek ingeschreven en in 1929 werd een hond van dit Spaanse ras eerste op een hondenshow in Barcelona.
FCI groep
FCI groep
Groep 2 - Pinchers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Rubriek
Uiterlijke kenmerken Ca de Bou
Grootte Ca de Bou
Teef : 52 tot 55 cm
Reu : 55 tot 58 cm
Gewicht Ca de Bou
Teef : 30 tot 34 kg
Reu : 35 tot 38 kg
Vachtkleur Ca de Bou
Gestroomd (bij voorkeur donker) of reebruin en zwart (intense kleurtinten zijn het populairst).
Vachttype
Kort en hard.
Oogkleur Ca de Bou
Donker.
Uiterlijke kenmerken Ca de Bou
De Majorca-mastiff, zoals ze ook wel worden genoemd, is middelgroot en heeft een krachtige beet. Het hoofd is enorm, de schedel erg groot en hoekig. De stop is uitgesproken. De ogen zijn groot, ovaal en schuin. De oren zijn kort, staan dicht bij elkaar en zijn licht naar achteren gebogen (roze oren). De staart is dik aan de basis en loopt taps toe naar de punt.
Goed om te weten
Het is een ras dat in Nederland zeer zeldzaam is en die zelden op hondenshows worden gezien. Echter zijn het, vanwege hun evenwichtige karakter en fysieke capaciteiten interessante honden die wellicht nog wijder verspreid kunnen raken. Er zijn uitstekende soorten in Spanje.
Ca de Bou: Karakter
Ca de Bou: Gedrag
Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Is het ras Ca de Bou geschikt voor jou?
Doe de testLevensstijl
Gezelschap
Ca de Bou: Prijs
De prijs van een Ca de Bou varieert afhankelijk van hun herkomst, leeftijd en geslacht. Ze zijn zeer zeldzaam in Nederland, daarom kan er geen koopprijs worden gegeven.
Het gemiddelde budget dat nodig is voor de fysieke behoeften van een hond van deze omvang is ongeveer € 50 / maand.
Ca de Bou: Verzorging
De korte vacht vereist geen speciale zorg, behalve regelmatig borstelen.
Haaruitval
Haaruitval is zeer gering.
Ca de Bou: Voeding
De dagelijkse hoeveelheid moeten worden aangepast aan hun gewicht, lengte en dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging. Men moet zorgvuldig zijn met zowel de hoeveelheid voedsel als de kwaliteit hiervan.
Aanbevolen wordt een dieet met veel vezels en eiwitten. Een bezoek aan de dierenarts kan je helpen ontdekken wat de ideale voeding is voor je hond.
Ca de Bou: Levensverwachting en ziektes
Hoe oud wordt een Ca de Bou?
11 jaar.
Sterk/ bestendig
Ze groeien vrij langzaam, en daarom moeten ze tijdens de groeifase goed worden begeleid. Vermijd gedurende deze periode activiteiten die uithoudingsvermogen en kracht vereisen. Eenmaal volgroeid zijn het robuuste honden.
Kan goed tegen warmte
Ze hebben een schaduwrijke plek nodig in de tuin bij warme dagen die hun beschermt tegen de hitte.
Kan goed tegen kou
Ze kunnen zonder problemen buiten leven, want slecht weer en kou doet ze niet veel.
Neiging om snel aan te komen
Aangezien deze honden een gezonde eetlust hebben moet je zorgen voor een uitgebalanceerd dieet met de juiste porties om overgewicht te voorkomen.
Veelvoorkomende ziektes
Deze honden zijn niet vatbaar voor gezondheidsproblemen. Je moet zorgen dat hun groei goed verloopt zodat ze stevige botten hebben waardoor hun gewrichten beschermd zijn. Die kunnen namelijk nog wel eens kwetsbaar zijn.