Shar-Pei

Andere naam: Sharpei

Foto: volwassen hond ras Shar-Pei
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Shar-Pei heeft een levensverwachting van 10 tot 13 jaar.

Karakter

Grootte

Middelgroot

Volwassen afmetingen

Teef 44 tot 51 cm
Reu 44 tot 51 cm

Volwassen gewicht

Teef 18 tot 25 kg
Reu 18 tot 25 kg
Vachtkleur
Zwart Bruin Zandkleurig
Vachttype
Kort Ruw
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Shar-Pei kost tussen de 1200€ en 1800€

Goed om te weten

Meer informatie over de Shar-Pei

Oorsprong en geschiedenis van de Shar-Pei

Dit is een heel oud hondenras waarbij precieze informatie over hun oorsprong ontbreekt. We kunnen de oorsprong ervan terugvoeren tot de Chinese Han-dynastie, die begon in 206 voor Christus. Bestond tot 220 na Christus. De Sharpei was vooral wijdverspreid in de provincies aan de Chinese Zee, waar ze werden gebruikt als vecht-, jacht- en waakhond. Tegenwoordig is deze hond erg in de mode en is er veel vraag naar als gezelschapshond, vooral in de VS en het VK. Dit laatste land kreeg ook "mede-eigendom" van dit Chinese ras. 

Opvoeding van de Shar-Pei

Deze gerimpelde hond heeft de slechte reputatie koppig te zijn. In werkelijkheid geldt dit echter helemaal niet voor hen. Natuurlijk moet de opvoeding constant en streng zijn, maar het wordt op geen enkele manier moeilijk door een eigenwijs karakter.

De Shar-Pei heeft wel een sterk karakter. Wanneer ze zich gestoord voelen of niet begrijpen wat je van ze wilt, kunnen ze snel interesse verliezen. Bovendien kan het soms moeilijk zijn om ze te motiveren, maar als ze begrijpen wat er van hen wordt verwacht, als je de oefeningen regelmatig herhaalt en geduldig en coherent te werk gaat, zijn ze enthousiast.

De training moet beginnen zodra de Shar-Pei-puppy twee maanden oud is en moet gepaard gaan met een goede socialisatie. Dit laatste mag in geen geval worden verwaarloosd, zodat de hond niet negatief reageert op andere mensen of dieren.

Men moet de methoden van positieve opvoeding gebruiken, omdat deze primitieve vechthond geen onrecht verdraagt. Agressieve methoden zouden hen alleen maar bang maken, en het kan toch al moeilijk zijn om hem te motiveren.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Shar-Pei

De prijs van een Shar-Pei varieert afhankelijk van de oorsprong, leeftijd en geslacht. Gemiddeld kost een hond met een stamboekinschrijving € 1500. De meest waardevolle afstammelingen kunnen oplopen tot €6000.

Het maandelijkse budget dat nodig is om in de fysieke behoeften van deze Chinese hond te voorzien, is ongeveer € 70 per maand.

Wil je een hond van het ras Shar-Pei?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Shar-Pei ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Shar-Pei geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: