Aanbieding

Oren en hoofd van een witte kat

Olive heeft een absoluut magische uitstraling

© Oddity_olive / Instagram

Genetische zeldzaamheid: de ogen van deze kat zijn niet van deze wereld (VIDEO)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Je kunt je helemaal verliezen bij deze blik. Iedereen die Olive in de ogen kijkt wordt gegarandeerd weggeblazen door de schoonheid. 

Ogen zijn de spiegel van de ziel, zoals het gezegde luidt, maar als je deze lieve kat in de ogen kijkt word je letterlijk naar een ander sterrenstelsel gekatapulteerd. De ogen van deze kat zijn van buitenaardse schoonheid. 

Olive, die met haar verzorger in Engeland woont, is al een echte ster op Instagram. Haar account wordt gevolgd door duizenden mensen die maar geen genoeg kunnen krijgen van deze unieke kat. Een nieuwe post is het hoogtepunt van hun dag. 

Fascinerend: een zeldzame pigmentatiestoornis

Met de video zal de stralend witte Olive gegarandeerd iedereen betoveren, zo mooi als haar ogen zijn. Het ene oog is namelijk lichtblauw, terwijl de andere bruin is. Dit komt omdat Olive een uiterst zeldzame genetische aandoening heeft die sectorale heterochromie van de iris wordt genoemd. Dit fenomeen is zeer zeldzaam en zie je enkel bij witte katten, omdat ze minder melanine hebben. 

 

"Ik heb haar niet gekozen vanwege haar ogen. Ze waren behoorlijk donker toen ik ze voor het eerst zag", 

stelt de verzorger. De heterochromie ontwikkelde zich geleidelijk, want toen Olive werd geboren had ze volkomen normale, donkere ogen, net zoals haar twee broers en zussen dat nog steeds hebben.

Bekijk hier de bijzondere beelden: 

Is Olive niet prachtig? 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen