Aanbieding

koeien staan om een zeehondje in de wei

Wat lijkt op een pup...

© Skegness Natureland Seal Sanctuary - Facebook

Man rent naar puppy die vastzit in de modder, maar realiseert zich al snel dat hij een fout heeft gemaakt

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Toen een kudde koeien de aandacht van Ian Ellis kreeg, had hij nooit kunnen raden wat hij door zijn telescoop zou zien. 

De enthousiaste vogelaar Ian Ellis was in het natuurreservaat Frampton Marsh in Lincolnshire toen hij een kudde koeien zag kijken naar iets dat zich afspeelde voor hun op de grond. 

Ian veronderstelde dat het om een vogel of zelfs een hond ging die vast was komen te zitten in een modderige plas en was bang dat de koeien het dier zouden vertrappen. Ian besloot zijn telescoop erbij te pakken, en hij kon zijn ogen niet geloven wat hij toen zag. 

Verrassende ontdekking

Ian was verbijsterd toen hij zich realiseerde dat het om een vastzittend zeehondje bleek te gaan dat vastzat in de modder. Hij ging op zoek naar de moeder van de pup, terwijl de nieuwsgierige koeien nog steeds toekeken, maar kon haar niet vinden. 

Niet zeker van hoe de zeehond uit de modder te redden belde Ian Duncan Yeadon, directeur van het Skegness Natureland Seal Sanctuary, voor advies. 

Yeadon gaf Ian instructies hoe hij de zeehond het beste kon oppakken en in veiligheid kon brengen. 

Het dier werd vervolgens overgebracht naar Natureland voor revalidatie. 

Revalidatie en vrijlating

Het personeel van het opvangcentrum schatte de leeftijd van de kleine zeehond op slechts 5 dagen oud. Ze vermoedden dat het dier tijdens de vloed het moeras is ingezwommen. Het dier is toen vast komen te zitten toen het langzaam eb werd. 

De kleine zeehond had al een tijdje niet meer gegeten, was flink afgevallen en uitgedroogd. Zodra ze in Natureland aankwamen werd de zeehond naar het opvangcentrum gebracht waar ze werd behandeld voor een luchtweginfectie. 

Na de redding - Skegness Natureland Seal Sanctuary

De pup kreeg de naam Celebration mee, evenals een berg vetrijke haringen om haar te helpen op gewicht te komen. De haringen at ze maar al te graag op!

Toen Celebration eenmaal genoeg was aangekomen en in haar eentje het water in kon werd ze vrijgelaten in het wild.

Lees verder: Beelden van man die werd gefilmd door bewakingscamera gaan viraal: het tafereel is hartverscheurend (video)

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen