Aanbieding

lelijke pekinees

Wild Thang is gekroond tot "lelijkste hond" ter wereld 2024

© AFP/ JOSH EDELSON

Een "Pekingees" verkozen tot lelijkste hond ter wereld 2024

Door Mae White

Online sinds

Na vijf inzendingen werd Wild Thang in 2024 gekroond tot de "lelijkste hond" ter wereld. Een dier dat de favoriet van het publiek was.

Een Pekingees met de naam Wild Thang is verkozen tot 's werelds 'lelijkste hond' tijdens een wedstrijd in Petaluma, Californië. Naast de titel ging zijn verzorger er vandoor met een cheque van $5.000.

Het doel van de wedstrijd is om atypische honden te promoten die moeite hebben om geadopteerd te worden uit asielen en verenigingen.

5 deelnames voor de kroning

Afgelopen vrijdag 21 juni 2024 streden zeven honden om de titel. Het 8-jarige hondje viel op door zijn hangende tong, ruige haar en tandeloze bek.

Dit uiterlijk heeft te maken met een ziekte die hij opliep toen hij nog een puppy was. Het virus zorgde ervoor dat zijn tanden niet konden groeien en tastte een van zijn poten aan.

Dit is niet de eerste keer dat Wild Thang zijn geluk beproeft. Zoals zijn verzorger vertelt, heeft zijn hond "vijf keer meegedaan" voordat hij tot kampioen werd gekroond.

"Wild Thang was de favoriet van de fans en het feit dat hij vijf keer meedeed en slechts tweede werd, is een beetje alsof je het bruidsmeisje bent en nooit de bruid! Ik denk dat we geraakt waren door het feit dat hij het verdiende om te winnen", meldt BFM TV.

In de vorige editie was het Scooter, een 7-jarige Chinese naakthond, die de titel pakte.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen