Aanbieding

Voeten van Tuna
© Instagram / tunameltsmyheart

Een vrouw kiest de lelijkste hond van het asiel: wat er dan gebeurt verwacht niemand (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Tuna heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Een teckel-chihuahua-hond van een gemengd ras werd achtergelaten door de oorspronkelijke verzorger aan de kant van een weg in de buurt van San Diego. Toen hij 4 maanden oud was, werd hij naar een opvangcentrum in Los Angeles gebracht.

Hij heeft miljoenen Instagram-volgers en een Wikipedia-pagina. Hij gebruikt zijn populariteit om andere dieren te helpen.

Maak kennis met Hershel - de populairste hond ter wereld.

De bekendste hond van het internet

Niet lang nadat Tuna in het asiel belandde, kruiste zijn pad dat van Courtney Dasher, die net naar Los Angeles was verhuisd. Vanaf dat moment zouden de levens van deze twee compleet veranderen.

Nadat ze naar Los Angeles was verhuisd, wilde Courtney een hond adopteren. Haar aandacht werd getrokken door de kleine, doodsbange Chihuahua Tuna. Hij had een iets teruggetrokken kaak en volgens sommigen was hij misschien wel de lelijkste hond ter wereld.

Courtney vond precies het tegenovergestelde. De vrouw adopteerde Tuna en gaf hem een nieuwe naam: Hershel.

"Toen ik op de middelbare school zat, paste ik soms op een jongetje genaamd Herschel. Leuke naam voor een teckel!" aldus Courtney.De internetcarrière van de hond begon in 2012, toen Courtney een Instagram-profiel voor hem aanmaakte, waar ze verschillende foto's uit zijn leven begon te plaatsen. Momenteel heeft Tuna meer dan 2 miljoen volgers, en één van zijn fans is  Lady Gaga.

Courtney en Hershel gebruiken zijn populariteit om geld in te zamelen voor dierenreddingsgroepen. Wat een geweldig initiatief!

Ander nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen